TEHNO RECENZIJE

[FOTO] Čovjek-pauk uspješno je doskočio i na PC: Zaigrali smo Spider-Man: Miles Morales

22.11.2022 u 08:23

Bionic
Reading

Kraći i ne pretjerano različit nastavak poznatog Insomniacovog Spider-Mana za PlayStation 4 i 5 na PC dostavlja sve što ste očekivali, a tu je i zdrava doza opcija koje će vlasnici stolnih računala jako cijeniti

Sony je s nekolicinom nedavnih naslova za PC pokazao da se vrhunske ekskluzive mogu jako dobro prenijeti na računala. S jedne strane su si otvorili potpuno novo tržište i samim tim dodatnu zaradu, a s druge su napokon naprabvili ključnu premosnicu između konzola i PC računala.

Posljednja igra na listi popularnih ekskluziva koje su preskočile na računala, Marvel's Spider-Man: Miles Morales izvorno je izašao kao jedan od startnih naslova za PlayStation 5. Akcijski naslov zasnovan na temeljima originalnog Insomniacovog Spider-Mana po svemu je iteracijsko poboljšanje u odnosu na original.

Ako radi, ne popravljaj

Igra se tehnički događa u istom gradu, samo na lokaliziranijoj razini, s glavnim likom kojem je više stalo do svojeg kvarta nego do globalne sigurnosti. Miles je, tim rečeno, simpatičan lik - kao što su i svi oko njega. Igra se strašno trudi navući igrače da zavole protagonistu i njegov okoliš prije nego što ga serviraju u kontekstu same igre koja, ruku na srce, traje deset sati u odnosu na tridesetak kod izvorne igre.

Prekrojen za PC

Pored novih poteza, novog glavnog lika i nove priče, Spider-Man: Miles Morales u cijelu priču unosi i niz tematskih zanimljivosti poput glazbene pozadine kojom dominiraju hip-hop ritmovi, kao i dovoljno različitosti u mehanikama da nakon proigravanja ne možete reći da ste već prije igrali istu igru, uključujući nove 'venom' moći koje komplimentiraju prepoznatljiv arsenal akrobacija i žongliranja mrežom.

Što se tehničkih značajki tiče, Spider-Man: Miles Morales protkan je opcijama za kojima sline svi vlasnici nabrijanih PC konfiguracija, uključujući stabilnu brzinu osvježenja od 120 Hz, podršku za ultra široke monitore, kao i beskompromisnu kompatibilnost koju prati jako malo zastajkivanja.

Ako ste silno željeli zaigrati Miles Moralesa na PC-ju, ova verzija će vas, bez dvojbe, potpuno oduševiti.

Kupiti ili ne?

Pitanje na kraju, doduše, ostaje ono vezano uz to koliko se igru isplati kupovati. Ako ste voljeli originalnog Spider-Mana, a nije vam problem proživjeti 'još dobrih stvari' u istom tonu, samo uz drugu priču i hip-hop estetiku, uz Marvel's Spider-Man: Miles Moralesa vjerojatno nećete promašiti.

  • +7
Marvel's Spider-Man: Miles Morales PC Izvor: Screenshot / Autor: Insomniac
  • Ime: Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PC)
  • Žanr: Akcijska avantura
  • Proizvođač: Insomniac
  • Izdavač: Sony
  • Platforme: PC, PlayStation 4, PlayStation 5
  • Cijena: 49,99 eura
>