ZAOBILAZNI PUT

Evo kako možete do fotografija iz Googleove tražilice bez dugmeta View Image

21.02.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Postoje načini kako možete i dalje koristiti značajku koju je Google nedavno bio prisiljen ukloniti. Nemojte ih koristiti za krađu tuđih fotografija jer to dugoročno ne koristi nikome, pa ni vama.

Ako niste znali, Google je nedavno uklonio dugme View Image iz rezultata pretrage slika koje nudi njegova tražilica.

Potez je bio iznenadan, ali ne i posve neočekivan jer je Google već dulje vrijeme pod pritiskom vlasnika fotografija, koji traže onemogućavanje ili barem otežavanje krađe njihovog intelektualnog vlasništva s weba. U Googleu su priznali kako je djelomično posljedica nagodbe s tvrtkom Getty Images, koja ih je tužila Europskoj komisiji.

  • +4
Kako isključiti dosadne obavijesti u Chromeu, Firefoxu, Safariju... Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, postoji načini kako možete i dalje koristiti tu značajku. Nemojte ih koristiti za krađu tuđih fotografija jer to dugoročno ne koristi nikome, pa ni vama.

Zasad, dakle, možete kliknuti na sliku u rezultatima pretrage i odabrati opciju open image in new tab. U novom tabu možete ju povećati i kopirati.

Druga mogućnost predviđa instalaciju dodatka (ekstenzije) za web preglednik Chrome View Image. Nakon što ju instalirate dobro poznato dugme će se ponovno prikazivati. Postoji sličan dodatak i za Mozillin Firefox, piše Tech Times.