I TO SMO DOČEKALI

Zbogom Google Wallet, stiže Google Pay

21.02.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Google je napokon počeo uvoditi jedinstvenu platformu za plaćanje koja spaja Android Pay i Google Wallet

Najavljen u siječnju ove godine, Google Pay stiže kao nadogradnja aplikaciji s novim dizajnom i značajkama objedinjene usluge. Google Wallet pritom neće posve nestati, već je također dobio novi dizajn i naziv Google Pay Send.

  • +6
Ove aplikacije za Android jednostavno morate imati Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uvođenje nove platforme već je počelo, a nove značajke pojavile su se i na Googleovom web odredištu posvećenom plaćanju, skupa sa četiri video zapisa u kojima objašnjavaju kako koristiti novu aplikaciju te savjetima za sigurnost, plaćanje u trgovinama te dodavanje i ovjeru kartice.

How to pay in stores with Google Pay Izvor: Društvene mreže / Autor: Google Help

Glavne značajke zasad su uglavnom nepromijenjene. Sučelje aplikacije Google Pay ima dva taba: Home i Cards. Kao i u aplikaciji Google Play, Google Pay prikazuje nedavne transakcije i pregled kartica koje se koristi te ponude i trgovine dostupne u blizini.

S vremenom bi se Google Pay trebao naći na svim Googleovim proizvodima, uključujući Chrome i Assistant.

Slično kao i u Android Payu, moći ćete koristiti informacije o plaćanju pohranjene u aplikaciju za više drugih aplikacija i web odredišta kojima pristupate pomoću pametnog telefona s operativnim sustavom Android ili web preglednikom Chrome.

Novitete će najprije vidjeti korisnici u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji tijekom nekoliko narednih mjeseci. Kad stižu u ostatak svijeta zasad nije poznato, piše Gadgets 360.