ALAT ZA SEBESLIK

Evo kako ćete snimiti savršeni selfie

19.03.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Monopodi nisu novost - već ih je više dostupno za digitalne kamere. No, oni za pametne telefone tek su se pojavili tijekom Mobile World Congressa u Barceloni ove godine

Jedan od najzapaženijih događaja tijekom ovogodišnje dodjele Oskara bio je sveprisutni selfie, kojeg je Bradley Cooper snimio mobitelom Ellen DeGeneres. Kako je uspio toliko ispružiti ruku kako bi sve te zvijezde stale u kadar? Pa, postoji alat za to - zove se selfie stick, odnosno monopod.

Više tvrtki proizvodi 'produžetke za ruku' koji ne samo što mogu držati kameru, već i snimiti fotku, pa čak ju i fokusirati prije.

Optekin monopod (klikni za uvećanje)


Monopodi, kako se te sprave zovu, nisu novost. Već ih je više dostupno za digitalne kamere. No, oni za pametne telefone tek su se pojavili tijekom Mobile World Congressa u Barceloni ove godine.

Funkcioniraju tako što drže uređaj u horizontalnom modu, s ekranom okrenutim prema fotografu, koristeći prednju kameru.

U ručku su ugrađena dugmad pomoću kojih upravljate kamerom. Ovisno o modelu koji koristite, neki monopodi mogu biti upotrijebljeni za ručno okidanje, dok se druge pokreće pomoću Bluetootha. Poneki imaju i ugrađenu mogućnost okidanja s vremenskim odmakom, piše Daily Mail