EKONOMIJA UZAJAMNOSTI

Domaće rješenje koristi građane kao dostavljače za web shopove

18.05.2016 u 15:09

Bionic
Reading

Tvrtka Perpetuum Mobile predstavila je novo rješenje za web shopove temeljene na platformi Magento, koje online prodavateljima omogućuje slanje robe pomoću dostave Locodels

Locodels je gradska dostava nove generacije bazirana na ekonomiji uzajamnosti, čiji je fokus na dostavi od vrata do vrata u istom danu. Njihovi su dostavljači građani koji poznaju područje i dostavljaju na rutama koje im najviše odgovaraju. Prednost leži u brzini reakcije, povoljnijoj cijeni i većoj efikasnosti dostave, tvrde u Locodelsu.

'Perpetuum Mobile prepoznao je inovativnost našeg poslovnog modela i nakon inicijalnog dogovora u vrlo kratkom roku izradio Magento modul. Njihovo dugogodišnje iskustvo u implementaciji rješenja za e-trgovinu i razvoju web aplikacija pomoglo je i nama da dodatno automatiziramo proces narudžbi, a sve u svrhu poboljšanja iskustva krajnjeg korisnika, operatera web shopa.

Organizacijom brze dostave na ovaj način kupci su od posjedovanja kupljene robe udaljeni samo nekoliko sati, što uvelike pripomaže jačanju njihove vjernosti omiljenom web shopu', istaknuo je Stevica Kuharski, partner u Locodelsu.


Perpetuumovi stručnjaci izradili su rješenje koje integrira dostavu Locodels u platformu Magento, nakon čega kupac u web shopu može kao metodu dostave kupljenog odabrati Locodels. Sustav potom sam kreira narudžbu za Locodels.

Ovim modulom preskače se potreba da prodavatelj sam kreira zahtjev za dostavom u Locodelsovom sustavu zbog čega je preuzimanje robe i njena dostava još brža i efikasnija. Locodels omogućava dostavu unutar sat vremena na području Zagreba, pod uvjetom da je prodavatelj u mogućnosti tako brzo pripremiti naručenu robu.

Locodelsove usluge dostave do sad je koristilo nekoliko manjih web shopova u Zagrebu, no oni su ručno u Locodelsov sustav unosili zahtjev za preuzimanjem i dostavom.

'Svim korisnicima našeg rješenja iSiteShop implementirat ćemo ovaj modul bez dodatnih troškova, a ostalim korisnicima platforme Magento u Hrvatskoj ćemo, do daljnjega, osigurati dostupnost modula bez dodatne naknade.

Cilj nam je, s Locodelsom, pokazati kako je ovakav koncept na tržištu održiv i isplativ svim čimbenicima te otvara dodatne integracijske mogućnosti', rekao je Blerim Sela, predsjednik uprave tvrtke Perpetuum Mobile.