digitalne verzije omiljenih igara

Doma nemate nijednu društvenu igru? Ove možete zaigrati i na mobitelu

14.01.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Tijekom zimskih dana više vremena provodimo u svojim domovima. A kako bismo to vrijeme proveli kvalitetno - pogotovo ako nam dolaze gosti - dobar saveznik su društvene igre. No što kad nemate nijednu doma? Ne brinite - danas na smartfonu možete zaigrati klasike iz djetinjstva, ali i neke nove igre uz koje ćete se sigurno zabaviti i stvoriti nezaboravne trenutke, u dvoje ili u većem broju. Popisali smo neke od tih igara

Alias

Alias je mnogima omiljena i zarazna igra koja jamči salvu smijeha i izjava koje ćete godinama pamtiti. Izazov svakog igrača je objasniti što više riječi suigračima u ograničenom vremenu.

Pravila su vrlo jednostavna - nakon što skinete aplikaciju u Google Play trgovini, prstom kliknete na kartice na kojima će vam iskočiti pojam. Morate suigraču objasniti riječ bez da pristom iskoristitite korijen te riječi.

Pantoparty

Pantoparty je zabavan način igranja pantomime, a sve što trebate je otići na poveznicu https://www.pantoparty.com/hr/. Pravila su vrlo jednostavna: izvučete karticu na kojoj se nalazi pet različitih pojmova i oponašate ih u željenom redoslijedu. Ostali članovi ekipe pokušavaju pogoditi što više pojmova u tri minute.

Za svaki pogođeni pojam ekipa dobije 1 bod. Igra se 5 krugova. Ekipa koja skupi najviše bodova pobjeđuje. Postoji i verzija za djecu.

Ludo Club

Ludo Club je zabavna društvena igra za dva do četiri igrača koja više nije dostupna samo na klasičnoj ploči, već i u online multiplayer svijetu. Riječ je o dobro nam znanoj igri 'Čovječe ne ljuti se'. Bacate kockice, pomičete svoje žetone i smišljate strategiju za put do pobjede. Igrači se utrkuju sa svoja četiri žetona do kraja prema bacanjima jedne kocke. Cilj igre je, dakle, smjestiti figurice u sigurno polje prije suigrača.

Online možete igrati s nasumično odabranim ljudima, a možete otvoriti i privatnu sobu za igranje sa svojim prijateljima - podijeliti međusobno kod i povežete se.

Rizik

Često ste zadubljeni u knjige o povijesti, ratovima i strategijama boraca? Rizik je neizostavna poslastica za one koji se žele boriti sprotivnicima u strateškom ratovanju u službenoj digitalnoj verziji klasične Hasbro društvene igre koju vole milijuni ljudi.

Diplomacijom se u ovoj igri možete boriti protiv sila Osovine u Prvom svjetskom ratu ili pak protiv zombija. Igrači moraju osvojiti teritorije svojih neprijatelja tako što će izgraditi vojsku, uključiti svoje trupe i uključiti se u bitku. Ovisno o bacanju kockica, igrač će ili pobijediti neprijatelja ili biti poražen. Ova uzbudljiva igra ispunjena je izdajama, savezima i iznenađenjima.

Monopoly GO!

Monopoly GO! je moderna online verzija omiljene klasične igre uz koju smo odrastali, prilagođena i djeci. Igrače uči o dominaciji tržištem nekretnina, strateškom planiranju, prepoznavanju prilika, dobrim i lošim investicijama te stvaranjem prihoda.

Digitalna verzija je i dalje jednako zabavna kao original te dolazi u tri različite težine s pravilima koje je moguće podesiti prema osobnim preferencama. Tu je, naravno, i mogućnost igre za više igrača - svi sudionici moraju imati instaliranu kopiju.