STREAMING SERVISI

Disney+ u Europu dolazi tjedan dana ranije

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 21.01.2020 14:32
  • Objavljeno 21.01.2020 u 14:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Lucasfilm Ltd. / The Hollywood / Hollywood Archive / Profimedia

Usluga će u startu biti dostupna u ograničenom broju zemalja

Europljani će, prema najnovijim vijestima, Disney+, odnosno Mandaloriana i Baby Yodu morati čekati tjedan dana kraće. Konkretno, usluga će u izabrane europske države stići 24. ožujka, što je tjedan dana prije od najavljenog 31. ožujka.

Usluga će koštati 6.99 eura mjesečno, a moguće ju je kupiti u sklopu jednogodišnje pretplate po cijeni od 69,99 eura.

Walt Disney Company nije objasnio razlog ranijeg dolaska, no The Next Web se nada da će proći glađe od onog u SAD-u tijekom kojeg je sustav pretrpio hrpu tehničkih poteškoća.

Ograničena distribucija

Također vrijedi naglasiti da usluga neće biti dostupna svugdje. Trenutno privilegirani teritoriji su države s većom platežnom moći: Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Austrija, Švicarska i Nizozemska. U drugom valu usluga bi trebala postati dostupna u još nekoliko država: Belgiji, Portugalu i nordijskim zemljama.

Glavni Disneyjev adut, barem što se ponude serija tiče, je strašno popularni The Mandalorian (također poznat kao 'Ona serija sa bebom Yodom'), a pridružen mu je opširni katalog dosad izdanih Disneyjevih filmova i serija (uz koje su u odrastale čitave generacije Amerikanaca).

Disney nije objavio planove za distribuciju usluge u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!