ISPROBALI SMO

Bežične slušalice MeanIT TWS B21 - doista bežičan zvuk uz jednostavno korištenje

04.10.2020 u 16:00

Bionic
Reading

Tražite li doista bežične slušalice razmjerno niske cijene i jednostavne za korištenje kako bi, primjerice, slušali podcast, audio knjigu ili radio na putu do posla, ove će slušalice domaćeg distributera biti više nego dobre

Nakon sportskog sata MeanIT Smartwatch M9 Sport na recenziju u tportal stigle su bežične slušalice MeanIT TWS B21 hrvatske tvrtke Intelkom.

Ako se pitate što znači TWS, pojasnit ćemo ukratko. To je kratica za True Wireless Stereo, tehnologiju koja kombinira stereo zvuk s bežičnim prijenosom audio zapisa putem Bluetootha.

Kako bi neki uređaj bio True Wireless (odnosno doista bežični) mora moći prenositi zvuk i općenito funkcionirati bez bilo kakvih kabela. To se postiže bežičnim povezivanjem (uparivanjem) čipova za Bluetooth ugrađenih u vaš uređaj za reprodukciju zvuka i, recimo, slušalice poput ovih.

Takvi uređaji mogu biti korišteni samostalno ili u sklopu sustava, povezani s drugim sličnim uređajima. Slušalice iz te kategorije u pravilu su male, lagane i jednostavne za korištenje.

  • +5
Bežične slušalice meanIT TWS B21 Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Zbog toga što su potpuno bežične, slušalice meanIT TWS 21 nešto su veće od drugih slušalica koje idu u uho. Nisu preteške i ugodne su za nošenje, ali nakon nekog vremena kao da se razlabave i počnu ispadati iz uha.

Stoga budite oprezni ukoliko ih namjeravate koristiti dok se krećete, vježbate ili drugim okolnostima u kojima bi vam se mogle otkotrljati s glave i nepovratno nestati.

Slušalice se automatski uparuju nakon što ih izvadite iz prateće kutije. Potrebno ih je pronaći na uređaju s kojim ih želite povezati Bluetoothom i dovršiti uparivanje. Nakon toga će se svaki idući put automatski povezivati.

U obje je slušalice ugrađen mikrofon pa ih možete koristiti za obavljanje telefonskih razgovora, no ne i za upute digitalnom osobnom pomoćniku.

Pomoću slušalica je moguće pokretati i zaustavljati reprodukciju zvuka, ali ne i regulirati glasnoću, što ćete morati obaviti na uređaju s kojim su povezane. To je nezgodan nedostatak jer će vas prisiliti na, recimo, vađenje uređaja iz džepa svaki put kad se ukaže potreba za povećavanjem ili snižavanjem glasnoće.

Kvaliteta zvuka je uglavnom OK, s istaknutim visokim i srednjim tonovima, no tankau bas registru te prilično 'plastična' i tanka.

Nominalno, ove bi slušalice trebale primati bežični signal na udaljenosti do deset metara. Kako je riječ o Bluetoothu, stvarni domet će uvelike ovisiti o okolini u kojoj ih koristite.

Na otvorenom i bez prepreka (dakle, u idealnim uvjetima) moguće je ostvariti maksimalni domet. U stanu ili kući to će pasti na četiri do pet metara, ovisno o debljini i sastavu zidova.

Prateća kutija za punjenje i transport dolaze s baterijom kapaciteta 420 mAh, predviđenom za do pet punjenja slušalica prije no što i sama zatreba punjenje, kao i za dopunjavanje dok ih ne koristite.

U praksi se pokazalo kako doista može napuniti slušalice do pet puta, što može biti korisno tijekom duljih putovanja i sličnih okolnosti kad pri ruci nemate drugi izvor električne energije.

Punjenje kutije (USB spojen na računalo) od nule do punog kapaciteta trajalo je oko sat vremena, dok je punjenje samih slušalica trajalo znatno kraće.

Plastična kutija je opremljena LED pokazivačem koji signalizira razinu punjenja (25, 50, 75 i 100 posto), tako da možete provjeriti koliko je daleko taj proces odmakao.

Sama kutija je mala, lagana i praktična za transport. Stane u džep, ali ne preporučujem takav oblik transporta kao redovnu praksu jer bi ju mogli oštetiti. Kako nemate drugi način punjenja na raspolaganju, bilo koji scenarij u kojem bi kutija mogla biti oštećena želite pod svaku cijenu izbjeći.

Trebate li kupiti bežične slušalice meanIT TWS B21?

Ako ste zahtjevniji korisnik, meanIT TWS B21 neće zadovoljiti vaše potrebe i želje. Ali, ako tražite doista bežične slušalice razmjerno niske cijene i jednostavne za korištenje kako bi, primjerice, slušali podcast, audio knjigu ili radio na putu do posla, bit će više nego dobre.

Bežične slušalice meanIT TWS B21 - ključne specifikacije

  • stereo Hi-Fi
  • Bluetooth 5
  • podrška za HSP/HFP/A2DP/AVRCP
  • domet: do deset metara
  • postolje za punjenje i transport, do pet punjenja slušalica
  • LED indikator napunjenosti postolja
  • baterija u postolju: 420 mAh
  • baterija u pojedinoj slušalici: 50 mAh (do pet sati razgovora ili reprodukcije zvuka)
  • cijena: 159 kuna
  • ustupio: Intelkom
l>