snailbrook

Bacio se na kupovinu zemlje: Elon Musk planira izgraditi svoj grad u Teksasu

10.03.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Milijarder i vlasnik Tesle, SpaceX-a, Twittera, The Boring Companyja i Neuralinka Elon Musk planira izgraditi vlastiti grad u Teksasu

Kako je objavio ugledni Wall Street Journal, tehno mogul Elon Musk planira osnovati grad u američkoj saveznoj državi Teksas, u kojem bi njegovi zaposlenici mogli živjeti i raditi. Tvrtke, institucije i osobe povezane s Muskom kupile su 3500 hektara zemlje u blizini Austina, a u tijeku je proces osnivanja novog grada Snailbrooka, što je očita referencija na maskotu Muskove tvrtke za izgradnju infrastrukture i tunela The Boring Company.

Naime, u blizini Austina nalaze se proizvodni pogoni tvrtki The Boring Company, Tesla i SpaceX, pa Musk svojim radnicima želi omogućiti život u domovima po nižim cijenama stanarine. Navodno se planira izgraditi više od 100 kuća, a kvartovi će imati od popratnih sadržaja imati bazen i sportske terene, piše CNN.

Kako piše CNN, imovinska evidencija za okrug Bastrop u susjedstvu Austina pokazuje da Boring Co. posjeduje 11 parcela zemlje na jednoj adresi u blizini rijeke Colorado, gdje su u posljednje tri godine izgrađene mobilne kućice. Teksaško povjerenstvo za kvalitetu okoliša trebalo bi održati sastanak o planovima za implementaciju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda na istoj lokaciji, a zahtjev za to podnijela je tvrtka registrirana na direktora tvrtke Boring Co..

  • +9
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Carina Johansen / NTB Scanpix / Profimedia

Ta ista tvrtka posjeduje i brojne parcele namijenjene poslovnim i građevinskim objektima, ali i pašnjake i poljoprivredna zemljišta. Wall Street Journal je izvijestio da je Muskov tim razgovarao o uključivanju grada u okrug Bastop. S druge strane iz okruga kažu da nisu zaprimili zahtjev za osnivanjem grada. Prema zakonu države Teksas, gradu je potreban najmanje 201 stanovnik prije podnošenja zahtjeva za pridruživanjem okrugu, a zatim i odobrenje okružnog suca.