TEHNO PREMIJERA

Apple danas predstavlja novi iPhone: Evo što nas čeka i gdje pratiti događaj

12.09.2023 u 15:07

Bionic
Reading

Američki će proizvođač predstaviti novitete za 2024. u sklopu prezentacije Wonderlust

Appleov iPhone 15 događaj je pred nama. Predstavljanje pod imenom 'Wonderlust', počinje točno u 19 sati, a dijelom će se prenositi iz Appleovog kampusa u Kaliforniji. Ranije je tportal popisao sve što dosad znamo o iPhoneu 15 i Apple Watchu 9.

Što nas čeka? Riječ je o rujanskoj prezentaciji koja se obično naziva jesenskim iPhone događajem. Možete očekivati tipične ponude sa standardnim iPhoneom 15, iPhoneom 15 Plus, vrhunskim iPhoneom 15 Pro i još skupljim iPhoneom 15 Pro Max.

Što se tiče specifikacija, procurene informacije ukazuju na to da će iPhone 15 započeti USB-C eru, napustivši Lightning port (nakon što su europski propisi prisilili Apple da usvoji univerzalniji port standard). Budući da se tvrtka mora uskladiti kako bi zadovoljila standarde EU-a, ostatak svijeta će vjerojatno također iskoristiti prednosti prelaska na USB-C.

Veličina zaslona trebala bi ostati statična, a modeli najviše razine vjerojatno će se i dalje hvaliti tvrtkinim ProMotionom, rebrandiranim zaslonom s promjenjivom brzinom osvježavanja od 120 Hz. Priča se da će sva četiri modela dobiti značajku Dynamic Island koja je, podsjetimo, došla s iPhoneom 14 Pro.

Apple će vrlo vjerojatno predstaviti i nova izdanja Apple Watcha, odnosno Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra. Kruže glasine da će nadolazeći pametni satovi imati potpuno novi procesor, što je prva veća nadogradnja CPU-a od 2020.

  • +5
iPhone 14 Pro Max slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

AirPodsi će vjerojatno dobiti ne tako uzbudljivo osvježenje s prijelazom na USB-C. Softverski paketi također bi trebali privući pozornost, na čelu sa iOS-om 17, watchOS-om 10 i, potencijalno, iPadOS-om 17. Također postoji šansa da će macOS Sonoma dobiti više detalja i konkretan datum izlaska, piše Engadget.

Događaj možete pratiti uživo putem Appleove službene stranice ili putem YouTubea.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple