nevjerojatna cifra

Zinedine Zidane dobio je ponudu koju ne može odbiti; Zizou postaje najplaćeniji trener u povijesti nogometa

09.06.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Godinu dana je Zinedine Zidane (49) odmarao od trenerskog posla, no čini se kako bi legendarni Zizou uskoro mogao ponovno zasjesti na klupu. Dobio je ponudu koju jednostavno ne može odbiti, navodno ga od konačnog dogovora s novim klubom dijele tek detalji

Francuski mediji već neko vrijeme tvrde kako Zinedine Zidane (49) preuzima PSG. Mauricio Pochettino navodno je već odavno bivši, samo se čeka trenutak kad će klub s Parka prinčeva objaviti raskid suradnje s argentinskim stručnjakom.

Naime, PSG i Zinedine Zidane intenzivirali su pregovore, a čelni ljudi kluba odlučili su prihvatiti sve Zizouove zahtjeve. Koji nisu mali. Dapače.

Prvo je Zidane tražio godišnju plaću 25 milijuna eura, a u PSG-u su na to pristali te mu ponudili razne bonuse od čak 10 milijuna eura, čime bi postao najplaćeniji trener u povijesti nogometa, ispred Diega Simeonea koji u Atletico Madridu ima godišnju plaću od 32 milijuna eura.

No, u cijeloj priči problem nije novac, nego ostali zahtjevi koje je Zidane postavio čelnim ljudima PSG-a. A to je da Zidane želi u isto vrijeme biti izbornik francuske reprezentacije, sve u slučaju ako trenutni izbornik 'tricolora' Didier Deschamps napusti tu poziciju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru krajem ove godine.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi isprva baš i nije bio sklon takvom rješenju, no čini se da je i on sada popustio pa bi Zinedine Zidane uskoro i službeno mogao postati novim trenerom PSG-a.