nova prilika

Igor Tudor ponovno preuzima momčad posrnulog turskog velikana; svi vjeruju da je on spasitelj nekad moćnog kluba

07.06.2022 u 18:43

Bionic
Reading

Odradio je Igor Tudor (44) sjajnu sezonu na klupi Verone koja je bila najugodnije iznenađenje te je na kraju zauzela deveto mjesto na ljestvici. No, Tudorove ambicije su puno veće te je krajem svibnja, odmah po završetku natjecanja objavio da napušta klub

'Bila je to teška odluka, jer sam u Veroni našao sredinu i sjajnu grupu igrača i ljudi koji su mi dozvoljavali da budem najbolji i stvorim harmoničnu situaciju zbog koje smo radili nevjerojatne rezultate', kazao je na odlasku Igor Tudor te dodao:

'Dugo sam razmišljao, pričao s predsjednikom, čiju iskrenost i transparentnost u objašnjavanju planova za narednu sezonu sam izuzetno cijenio. Složili smo se ipak da ne postoje uvjeti da nastavimo naš put zajedno.'

Da, Tudorove su trenerske ambicije puno veće i to je svima jasno jer trenerski je potpuno sazrio, nakon epizode u Juventusu gdje je bio pomoćnik Andrei Pirlu, u Veroni je potvrdio svoj status.

Talijanski su mediji prvo nagađali kako će Tudor ipak ostati u Serie A, no sad je jasno da se to ipak neće dogoditi jer mu je stigla ponuda koja se ne odbija.

Posrnuli turski velikan Galatasaray pokušava se vratiti na staze stare slave nakon što je ovu sezonu završio na sramotnom 13. mjestu. Čelnici kluba žele ovog ljeta okupiti novu momčad, s novim trenerom koji će dobiti priliku krenuti iz početka.

A Igor Tudor im je dobro poznat jer je vodio Galatasaray 2017. godine. Na klupi se zadržao deset mjeseci, od veljače do prosinca s omjerom od 19 pobjeda, četiri remija i 11 poraza. No, tada mu jednostavno nije bilo suđeno, bio je to prevelik zalogaj.

No, pet godina kasnije Tudor je ponovno glavni kandidat za trenera Galatasaraya, turski mediji su i dalje vrlo oprezni, no informacije iz izvora bliskih čelnicima kluba govore kako je dogovor vrlo blizu realizacije. Svi Tudora vide kako spasitelja posrnulog turskog velikana, nekad moćnog kluba koji proživljava teške dane...