čeka se odluka

Bogati PSG pod svaku cijenu želi dovesti Hrvata Lovru Majera, ali Luka Modrić čini sve da se taj transfer ne ostvari

08.06.2022 u 08:12

Bionic
Reading

Francuski mediji već se danima bave mogućim prelaskom Lovre Majera (24) iz Rennesa u PSG. Nije tajna da je Majer 'tražena roba' i već nakon sjajne prve sezone u Rennesu može birati gdje će nastaviti karijeru

Odigrao je Lovro Majer (24) ove sezone 36 utakmica u svim natjecanjima za Rennes te upisao 11 golova uz 13 asistencija. Dokazao je i pokazao već u prvoj sezoni svu raskoš svog talenta, pa nikoga niti ne čudi toliki interes europskih velikana.

Francuski mediji su ga praktički već prodali PSG-u jer je novi sportski direktor Luis Campos priznao kako baš u Majeru vidi igrača koji je potreban kako bi oplemenio igru momčadi s Parka prinčeva. Da, to je isti onaj PSG koji ima Lea Messija, Neymara, Mbappea, Verrattija, Wijnalduma, Herreru...

A Lovro Majer je jedno od najvećih otkrića netom završenog francuskog prvenstva i Rennes će ga jako teško zadržati. Francuzi tvrde da će Rennes za Majera tražiti najmanje 25 milijuna eura odštete, dvostruko više nego što ga je platio Dinamu prošlog ljeta. Sjajna je to zarada, no nije PSG jedini koji je zainteresiran za našeg reprezentativca.

U cijelu se priču oko njegovog transfera navodno upleo i sam Luka Modrić! Kapetan hrvatske reprezentacije mogao bi 'upropastiti' Majerov odlazak u PSG, ali ga i 'pogurati' prema puno većem klubu.

  • +66
Hrvatska - Francuska, Liga nacija, Poljud, 6.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jasno je, Modrić je još ranije 'upozorio' skaute i čelnike Real Madrida na Lovru Majera, a 'kraljevski klub' njegov igrački razvoj pažljivo prati već neko vrijeme. Logično jer Modrić i Kroos će uskoro (za sezonu ili dvije) napustiti Santiago Bernabeu i već sad treba popuniti vezni red novim snagama koje će se uz njih razvijati. I tu priča postaje zanimljiva jer će Real i njegov predsjednik Florentino Perez učiniti sve kako bi u sljedećim godinama zagorčao život PSG-u.

Sve to zbog propalog transfera Kyliana Mbappea, koji je mjesecima pregovarao s Realom i zavlačio Pereza, a sve kako bi si podigao cijenu. Na kraju je ostao u PSG-u koji će mu za trogodišnji ugovor isplatiti čak 600 milijuna eura (300 milijuna za 'vjernost' klubu te po 100 milijuna za svaku godinu ugovora!).

Perez se zakleo da će pokušati uništiti svaki veći PSG-ov transfer, a među prvima bi to mogao biti baš ovaj Lovre Majera. Kakva bi to senzacija bila, LM i LM, dva hrvatska reprezentativca u dresu Real Madrida.