kraljica 'hanžeka'

Slavlje Sandre Perković 'uništila' je korona: Žao mi je što tribine nisu pune, bilo je to tužno, navikla sam da kada uđem u krug svi vrište...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 22:20
  • Objavljeno 15.09.2020 u 22:20
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je sedmu pobjedu u nizu i ukupno devetu na atletskom mitingu u Zagrebu hicem od 64.67 metara

Dvostruka olimpijska pobjednica i aktualna europska prvakinja Sandra Perković pobjednički je hitac u svom prvom nastupu ovoga ljeta bacila u drugoj seriji.

Natjecanje je otvorila s 63.20 metara, u drugoj je imala 64.67,u trećoj 62.19, a potom je ubilježila prijestupe u četvrtoj seriji i petoj seriji, da bi u zadnjoj bacila 61.20 metara.

Drugo mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon sa 60.65, dok je treća bila druga hrvatska predstavnica Marija Tolj (59.56).

Sandra je priželjkivala da će 70. Hanžekovićev memorijal obilježiti hicem preko 70 metara, no to u ovoj situaciji nije bilo realno očekivati.

'Zadovoljna sam svojom devetom pobjedom na Hanžeku, sretna sam što se atletika vraća na stadione, da ova negativna sezona završila pozitivno u mom rodnom gradu', kazala je najbolja hrvatska atletičarka.

Prvu pobjedu Sandra je na stadionu Mladosti uz Savu ostvarila još 2010. godine, a potom je počela njezina sjajna serija.

'Žao mi je što nisu bile pune tribine, bilo je to pomalo tužno. Navikla sam da kada uđem u krug svi vrište, no znamo kakva je situacija, nažalost ova korona nam je svima napravila štete', kazala je dodavši:

'Nadam se da će iduće godine tribine ponovo biti pune i da ćemo svi uživati kako treba.'

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje mitinga provodilo se uz stroge epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa, a za ovu manifesataciju je osigurano tek 700 ulaznica za gledatelje, dok je u normalnim okolnostima taj broj bio 10.000.

  • +33
  • +30

70. memorijal Borisa Hanžekovića, atletika

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jedini nastup ove godine Sandra je imala na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Split gdje je bacila 65.93 što je i dalje drugi rezultat ove sezone u svijetu. Najbolji rezultat ove sezone u svijetu drži Amerikanka Valerie Allman koja je 1. kolovoza u američkom Rathdrumu bacila 70.15

'Bio je to jako teško psihički izdržati. Spremala sam se za olimpijske igre, moje misli su bile okrenute prema Tokiju i obrani zlata. Radili smo, pa smo bili u lockdownu, pa smo opet radili. Bez obira što sam psihički jaka, nije to bilo lako. Sretna sam to sam se nakon tolike pauze vratila natjecanjima', zaključila je rekorderka Hanžeka sa 70.83 iz 2017. godine.

Perković se osvrnula i na tretman ženskog diska i činjenicu da je izbačen iz Dijamantne lige.

'Ne sviđa mi se sustav da su počeli izbacivati pojedine discipline iz Dijamantne lige. Nije u pitanju samo ženski disk, već i druge discipline. Trebalo bi se jednako tretirati sve sportaše', poručila je na kraju najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković.