SVJETSKI KUP VARESE

Sjajna utrka braće Lončarić, veslali su iznad svih očekivanja i ušli u finale

17.06.2023 u 17:17

Bionic
Reading

Hrvatski veslački reprezentativci Anton i Patrik Lončarić u nedjelju će se boriti u A finalu na drugom ovosezonskom natjecanju dvojaca za Svjetski kup, koje se održava u talijanskom Vareseu.

U dvojcu bez kormilara odveslali su najbržu utrku ove sezone s vremenom 6:25.03, a brži su od njih bili Nizozemci Van Veen (6:23.58) i europski viceprvaci Britanci Wynne-Griffith i George (6:21.98).

U drugoj polufinalnoj utrci očekivano su najbolji bili aktualni europski prvaci, Švicarci Roeoesli i Gulich (6:22.51), a uz njih su se u finale plasirali i Australci Dawson i O´brien (6:25.49) i Best i Quinton iz SAD-a (6:28.24).

Braća Lončarić danas su veslala čak šest sekundi brže nego u jučerašnjem repasažu u kojem su se plasirala u polufinale. Podsjećamo, Lončarići su na 1. Svjetskom kupu u Zagrebu osvojili odlično četvrto mjesto.

„Bila je ovo odlična utrka, najbolja i najbrža ove godine. Sada se samo moramo dokazati u finalnoj utrci kako bismo vidjeli gdje se nalazimo u odnosu na druge svjetske posade”, izjavio je Anton Lončarić.

„Glavni cilj prije dolaska u Varese bio je ulazak u finale i u tome smo uspjeli. Odradili smo odličnu polufinalnu utrku i pobijedili posade za koje smo znali da bi mogle biti konkurentne i opasne za nas tako da smo više nego zadovoljni. Ali natjecanje nije gotovo i nema opuštanja. Sada nam je cilj završit natjecanje još jednom dobrom utrkom i pokazati da možemo biti u borbi s ostalima, ali bez opterećenja s plasmanom”, rekao je trener braće Lončarić Toni Urlić.

Finale 2. Svjetskog kupa u Vareseu za Patrika i Antona Lončarića u dvojcu bez kormilara na rasporedu je u nedjelju 11 sati.