je li nešto ozbiljno?

Igrači Barcelone otputovali su na utakmicu Lige prvaka, a šokirani Leo Messi ostao je u Barceloni; što se to događa na Nou Campu?

24.11.2020 u 14:20

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone večeras u Kijevu igraju utakmicu 4. kola Lige prvaka protiv Dynama, a trener Ronald Koeman iznenadio je sve nakon što se u avion s nogometašima Barce nije ukrcao Leo Messi. Argentinac je ostao u Španjolskoj, a trener je pojasnio zašto ga je prekrižio za ovu utakmicu...

Barcelona je u subotu u derbiju španjolskog prvenstva izgubila od Atletico Madrida 1:0 te se ponovno potegnulo pitanje krize igara. Iako, Barca i ne djeluje tako loše, pogotovo u Ligi prvaka. Ima sve tri pobjede i praktički je osigurala prolazak u drugi krug. No, u domaćem prvenstvu Katalonci nikako da proigraju.

Zato je trener Ronald Koeman odlučio neke igrače 'odmoriti', manje fizički, a više psihološki... Na opće iznenađenje, u avionu s kojim je momčad Barcelone krenula put Kijeva nije bilo Lea Messija! Da, najveća zvijezda ispala je iz konkurencije za ovu utakmicu, a uz njega je u Barceloni ostao i Frenkie de Jong.

Malo je reći da su svi ostali iznenađeni ovom Koemanovom odlukom, da ne govorimo kakav je to šok bio za samog Messija koji zasigurno nije tražio poštedu!

Zato je nizozemski stručnjak morao javnosti pojasniti svoje poteze, jer ne izbacuješ Lea Messija samo tako iz momčadi. I to za utakmicu Lige prvaka! Bez obzira na to što imaš sve tri pobjede i praktički riješenu situaciju u skupini...

'Da, u Kijev neće putovati Leo Messi i Frenkie de Jong', potvrdio je Koeman i dodao:

'Jednostavno je, imamo prostora da se oni sada malo i odmore. Vrijeme je za odmor...'

Messi je ove sezone odigrao 11 utakmica za Barcelonu, kao i De Jong, no dojam je kako je ipak malo prerano za odmor.

'Znamo da situacija u klubu trenutačno nije idealna i znamo da su pred nama teške utakmice. Osobno sam sretan kako igrači rade, ali ne i količinom osvojenih bodova', pričao je Koeman koji je ipak za kraj morao dodatno pojasniti situaciju s Leom Messijem:

  • +5
Atletico Madrid - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Leo je uvijek imao velik utjecaj na ovaj klub i njegove uspjehe. I siguran sam da još uvijek može puno toga dati. Uvjeren sam da je još uvijek nogometaš koji nam je potreban', zaključio je Koeman.

A Messi? U utorak je snimljen kako s rezervama Barce trenira, ali nije izgledao nimalo sretno. Dapače, govor tijela, pognuta glava, 'beživotni' hod... Argentinac sigurno nije zadovoljan, iza ove odluke ne stoji samo 'prilika za odomor', nešto je tu puno ozbiljnije. Uskoro ćemo i saznati što...