ovo nitko nije očekivao

Lionel Messi potpisuje za Manchester City? Nešto će se pitati i Pepa Guardiolu, a evo što on kaže o tom transferu...

21.11.2020 u 09:16

Bionic
Reading

Pep Guardiola je u četvrtak potpisao novi ugovor s Manchester Cityjem, ostat će na klupi 'građana' još najmanje dvije sezone, a taj su njegov potez svi protumačili kao prvi korak u 'poslu stoljeća', dovođenju Lea Messija u Manchester

'Leo Messi je igrač Barcelone. Ako me pitate za mišljenje, kao osoba koja je zahvalna Barceloni za sve ono što je učinila za mene, moja želja je da Messi u Barceloni završi karijeru', kazao je Pep Guardiola kad su ga upitali dolazi li Leo Messi ili ne.

Ove su njegove izjave poprilično uzdrmale nade navijača Cityja koji se i dalje nadaju kako će baš zbog Guardiole Messi u ljetnom prijelaznom roku odabrati 'plavi dio' Manchestera.

'Da se razumijemo, to je ono što ja želim... Kao što sam to već rekao tisuću puta do sada, volio bih kao navijač Barcelone da Leo Messi karijeru završi tamo', ponovio je Guardiola kako bi izbjegao dodatna 'glupa' pitanja.

  • +21
Barcelona - Dinamo Kijev Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

No, možda su ove njegove izjave, koliko god neočekivane bile, samo 'pila naopako'. Svima je kristalno jasno da se nešto veliko 'kotrlja' jer Guardiola ne bi bez pravog razloga i obećanog 'kapitalca' ostao još dvije sezone na Etihadu. To jednostavno nije njegov stil... Pa ipak, potpisao je na još dvije sezone što svim navijačima Cityja daje nadu kako će Leo Messi ipak stići.

'Gledajte, činjenica je da mu ističe ugovor s Barcelonom, sigurno je da Leo ima neke planove', započeo je oprezno Guardiola te nastavio:

'Ali ja ne mogu znati što će se događati u njegovoj glavi... On je trenutno igrač Barcelone, a i prijelazi rok počinje tek krajem lipnja sljedeće godine. Svašta se još može dogoditi...'