Sasvim iskreno

Antoine Griezmann otvorio dušu pred legendom Real Madrida i bez dlake na jeziku progovorio o svađi s Lionelom Messijem i Barceloni

24.11.2020 u 09:25

Bionic
Reading

Antoine Griezmann je gostovao u talk showu Jorgea Valdana, a njegov intervju je top tema španjolskih medija

Antoine Griezmann je prije godinu i pol postao treći najskuplji igrač Barcelone. Katalonci su Atletico Madridu platili 120 milijuna eura, ali Francuz, barem za sada, nije oduševio. U 58 utakmica zabio je 17 golova i upisao pet asistencija i to ga je dovelo na metu kritika. Griezmann je gostovao u talk showu legendarnog Jorgea Valdana koji je 80-ih godina ostavio dubok trag u Real Madridu i tamo po prvi puta otvorio dušu.

'Rekao sam na predstavljanju da neću govoriti van terena nego na njemu, ali mislim da je nakon toliko neopravdanih i teških kritika upućenih prema meni vrijeme da postavi stvari na njihovo mjesto. Predugo sam trpio komentare na svoj račun i ružne stvari koje mi se događaju. Dosta je toga. Želim pokazati da nemam problema ni s kim i da sam fokusiran na to da na terenu budem što bolji', pojasnio je u uvodu Griezmann.

Barcelona prolazi kroz teško razdoblje, a sve u i oko kluba utječe i na igru i rezultat.

'Umoran sam, tužan i depresivan kada svakog jutra čitam loše vijesti o sebi i momčadi. Proživljavamo teških godinu dana, ali uvjeren sam da imamo ekipu za velike stvari. Moramo to dokazati na terenu, kao individualci i kao ekipa. Ne pomaže ni to što igramo svakih par dana i putujemo na drugi kraj Španjolske i Europe pa imamo puno ozlijeđenih.'

U medijima u Španjolskoj je česta tema navodni loš odnos francuskog napadača s alfom i omegom Barcelone Lionelom Messijem.

'Prvog dana sam pričao s Leom i rekao mi je da sam ga prevario jer nisam godinu dana ranije htio u Barcu i tako sam upropastio već dogovoreni transfer zato što je od uprave tražio da me dovedu. Rekao mi je da je to sada iza mene i to mi pokazuje svakog dana. Zna da ga jako poštujem i da mu se divim', rekao je Griezmann pa pojasnio zašto ljudi koji se predstavljaju kao bliski njemu govore da ima problema s Messijem:

'Moj bivši agent Eric Olhats i ja nemamo nikakav odnos ni kontakt otkako sam se oženio. Pozvao sam ga na svadbu, a nije došao i od tada nemam ništa s njim. Novinari ga zovu za komentar o meni zato što moj otac ni sestra ne žele davati izjave za medije. Moj ujak Emmanuel Lopes ne zna kako nogomet funkcionira. Svaki njegov razgovor s novinarima izgleda tako da oni izvlače rečenice iz njega. Rekao sam Leu da nikako ne pričam s ujakom i da čak nemam njegov broj telefona.'

Griezmann je godinu dana prije prelaska u Barcu u mini dokumentarcu objavio da ostaje u Atletico Madridu i time šokirao čak i Gerarda Piquea koji je producirao film.

'Htio sam pokazati da odluka o prelasku iz jednog u drugi klub nije nimalo jednostavna. Gledatelji su mislili da je riječ o šali i da se rugam navijačima, ali samo sam htio pokazati da su nogometaši u takvim situacijama izgubljeni i rastrgani', rekao je Griezmann pa pojasnio:

'Svi oko tebe imaju svoje želje, roditelji, žena, djeca..., a na kraju odlučuješ ti sam. Odluka da 2018. godine ostanem u Atleticu mi je donijela velike probleme s obitelji zato što su svi htjeli da odem u Barcelonu. To sam i napravio idućeg ljeta. Trebao sam promjenu, a odluku je ubrzao i odlazak ključnih igrača poput Godina i Lucasa.'

Griezmann je Valdanu otkrio i zašto u Barceloni ne igra jednako dobro kao nekada u Atletico Madridu.

'U manje od godinu i pol su se promijenila tri trenera i svaki je imao viziju potpuno različitu od prethodnikove, a ja sam kod svakog igrao različitu ulogu. Valverdeu sam bio lijevo krilo, a to nije moja pozicija. Kod Setiena bi počeo jednu utakmicu, a onda drugu proveo na klupi. Moj otac ga je pitao zašto me tako tretira, ali nisam htio da se miješa', rekao je Griezmann pa dodao:

'Koeman je došao tek nedavno pa vam je jasnije zašto nisam imao vremena na pravi način se prilagoditi suigračima, kao ni oni meni. Na kraju, tu su i problemi s upravom i smjena predsjednika. Novi predsjednički kandidati samo raspravljaju jesam li pravi igrač za Barcelonu, a mislim da to nije njihov posao', poručio je Griezmann.