rukometni klasik

Francuze dočekao pravi pakao, ali ni ispunjena Arena nije pomogla

24.01.2018 u 20:19

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u posljednjoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva protiv Francuske lovili su plasman u polufinale. Arena Zagreb bila je puna, s tribina su naši rukometaši imali 'vjetar u leđa', ali nije pomoglo...

Šveđani i Norvežani svoju su utakmicu započeli u gotovo praznoj Areni Zagreb, tek nekoliko stotina navijača s obje skandinavske strane, atmosfera pomalo komorna iako je na terenu bilo više nego zanimljivo i izjednačeno.

No, početkom drugog poluvremena Arena se počela polagano puniti, crveno-bijele kockice popunjavale su tribine, atmosfera se počela zagrijavati. Protiv Francuza našima je i trebala pomoć s tribina. I to puno jača i žešća nego na prošlim utakmicama.

  • +53
Hrvatski navijači na utakmici Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sat vremena prije početka utakmice atmosfera na platou ispred Arene Zagreb dosegnula je vrhunac. Nekoliko navijačkih 'punktova' s bogatom ponudom pića i glasnom glazbom mamilo je navijače prije ulaska u dvoranu. Dobro se 'zagužvalo', rijeke navijača slijevale su se prema Areni, pjevalo se, zviždalo, skandiralo... 

'Hrvatska! Hrvatska!', odjekivalo je iz jednog kuta, skupilo se tu dvadesetak navijača i navijačica, miješano društvo, mlado, veselo, nasmijano i razigrano.

'Evo nas, stigli smo iz Varaždina. Bili smo na obje utakmice naše reprezentacije tu u Zagrebu, pa nećemo valjda propustiti Francuze', kaže nam Valentina. Na licu joj je iscrtana hrvatska šahovnica, a i ostatak društva je 'oslikan'.

  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Trebalo nam je dva sata da se međusobno ukrasimo. Uspjeli smo jer smo imali i 'pojačanje', pravu vizažisticu. Hvala ti Renata', priča nam Valentina dok iza nje društvo pjeva 'Moja domovina'. Veselo, samo veselo. Sve za Hrvatsku!

A u moru navijača moglo se vidjeti baš svega. I dalje su kapice hrvatskih vaterpolista 'must have', pogotovo u kombinacijama s dresovima hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Kad se malo bolje zagledate, više niste sigurni je li ovo rukometno ili nogometno EP. Ili možda vaterpolsko?

Tako su se Arenom Zagreb prešetavali Mandžukići, Modrići, Perišići..., bilo je tu i retro varijanti poput Šimića i Prše, a onda pored vas 'prolete' Štrlek i Vori! Uh, u redu je, ipak je rukomet! 

  • +12
Navijači na utakmici Hrvatske i Bjelorusije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nema veze, nogometna, vaterpolska ili rukometna, važno je da su obilježja i dresovi - HRVATSKI. Zastave, šalovi, kape, šeširi..., ma sve, samo u crveno-bijeloj kockastoj varijanti. Francuze večeras čeka pravi pakao s tribina. Svi su 'nabrijani', pamti se onaj poraz iz finala SP-a 2009. u ovoj istoj Areni. Vrijeme je da im uzvratimo, najglasnije što možemo!

A onda je, pola sata prije početka utakmice krenulo. Zagrmio je Thompson i njegova 'Lijepa li si', pa Prljavo kazalište i 'Ruža hrvatska'... Francuski su rukometaši istrčali na teren i krenuli se zagrijavati, za početak su dobili 'porciju' glasnih zvižduka, samo da znaju što im se sprema. Jer navijači u Areni Zagreb već su se zagrijali! Stigla je i vjerna navijačica naših Kauboja, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, tu je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali i Ivano Balić.

Nažalost, sve to na kraju nije pomoglo, Francuzi su pobijedili 30:27.