ovo moramo dobiti

Uoči utakmice s Francuzima oglasio se i Domagoj Duvnjak

24.01.2018 u 15:12

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak ozlijedio se na prvoj utakmici EP-a protiv Srbije. Stradao mu je list noge, dobro se oporavlja, no večeras protiv Francuza neće moći igrati. Evo kako kapetan vidi sraz s Les Expertsima

Najgora stvar za sportaša je kad zbog ozljede s tribina mora gledati svoje suigrače. Umjesto da se uz njih bori na terenu, on je tek jedan od navijača na tribini... Kapetan hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak (29) upravo proživljava takvu sudbinu.

Vratio se nakon više od sedam mjeseci pauze zbog ozljede i operacije koljena, sve je učinio kako bi bio spreman za EP koje se igra u Hrvatskoj. Nažalost, pred sam kraj prve utakmice prvoga dijela EP-a u Splitu protiv Srbije Duvnjak se ozlijedio. Samo se srušio na parket... Svi su pomislili kako mu je ponovno stradalo koljeno lijeve noge. Sreća u nesreći je kako se radi o ozljedi lista desne noge.

Odmah je započeo s rehabilitacijom, no o mogućem povratku na teren do kraja ovog EP-a svi su i dalje vrlo oprezni. Protiv Francuza sigurno neće igrati, izbornik Lino Červar ionako je iskoristio sve izmjene u momčadi, a uspije li Hrvatska izboriti polufinale možda se ukaže i Domagoj Duvnjak.

Duvnjak je još uvijek s hrvatskom reprezentacijom, a započeo je i lagane treninge. Mogao bi se pridružiti momčadi u finalnoj fazi natjecanja, ako domaćini prođu u polufinale.

  • +5
Domagoj Duvnjak, ozljeda na utakmici Hrvatska - Srbija Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Zaista sam sretan što sam još uvijek dio momčadi i s njima sam cijelo vrijeme. Čak ako im ne mogu pomoći na terenu, mnogo mi znači', kazao je Duvnjak i dodao:

'Tijekom treninga ili video analiza, ponudim svoje mišljenje. Nije ništa posebno jer je to jedino što im mogu ponuditi. Uvijek sam tu za svoje suigrače.'.

Hrvatska može proći u sljedeću fazu ako pobijede Francusku, a nakon utakmica Švedske i Norveške, znat će koji im rezultat treba. Ipak, Hrvatska razmišlja samo o velikoj pobjedi.

'Ključno je pobijediti Francusku. Vjerujem da imaju dobru šansu kvalificirati se i svi se tome nadamo', priča srednji vanjski, koji je osvojio četiri medalje na Europskim prvenstvima - dva srebra (2008., 2010.) i dvije bronce (2012., 2016.).

Hrvatska je bila razočarana nakon poraza od Švedske u preliminarnoj rundi, posebno zbog toga što se može pokazati kao ključna kada se radi o finalnom poretku skupine I glavne faze natjecanja.

  • +12
Domagoj Duvnjak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Normalni su usponi i padovi na EHF EURO. Zaista je važno da smo vratiti pouzdanje pobjedom nas Norveškom i Bjelorusijom. Poraz je iznenadio mnogo ljudi, ali došli su nas podržati i to je jedino što nam je bitno', izjavio je Duvnjak u razgovoru za službene stranice EHF Euro 2018.

Hrvatsku problemi prate na europskim prvenstvima, a Duvnjakova je ozljeda utjecala na to da vanjska linija bude na najvišoj razini. Bilo je i problema s vratarima u prve četiri utakmice, ali Ivan Stevanović upisao je nevjerojatan nastup protiv Norveške s 14 obrana.

Prema Duvnjakovu mišljenju, kvalitete kao što je čvrsta obrana, timski duh i 90 posto efikasnosti u brzim kontrama trebale bi pomoći Hrvatskoj da prođe u polufinale.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Ipak, postoji i druga opcija za Hrvatsku - nijedna druga momčad ne može se osloniti na potporu kakvu imaju domaćini. Spaladium Arena i Arena Zagreb rasprodane su za sve utakmice koje igra Hrvatska, a decibeli će sigurno još porasti kada se domaćini susretnu s Francuskom u utakmici na sve ili ništa u srijedu.

'Hrvati vole rukomet. Ljudi vole našu reprezentaciju i žive i dišu rukomet. Zaista je poseban osjećaj igrati u prepunim arenama, posebno kada je tamo 10 ili 15,000 navijača koji su te došli podržati. Oni su naš osmi igrač i dat ćemo sve od sebe kako bismo im uzvratili bezuvjetnu potporu', zaključuje Duvnjak.