njemu ne smeta

Sjajni francuski golman uoči utakmice s Hrvatskom poslao zabrinjavajuću poruku

24.01.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Vincent Gerard legitimni je nasljednik legendarnog Thierryja Omeyera na francuskom golu. Na utakmici sa Srbijom Gerard je ozlijedio palac na ruci i izašao iz igre. Ponadali smo se da se neće oporaviti do današnjeg susreta protiv Hrvatske (srijeda, 24. siječnja, 20.30 sati, Arena Zagreb), no...

'Jedna me lopta nezgodno pogodila, prst se okrenuo, zaradio sam iščašenje', kazao je Vincent Gerard koji je na prvih pet utakmica na ovom EP-u sakupio 55 obrana, a 'skinuo' je i četiri od ukupno osam sedmeraca koje je branio.

Protiv Srbije je izašao u 17. minuti utakmice i nije se vraćao u igru. Liječnici francuske reprezentacije prvu su mu pomoć pružili odmah na klupi.

'Ništa nije slomljeno, mogu micati palac. Mogao sam se vratiti u igru, ali nismo htjeli riskirati jer se utakmica razvijala u našu korist', otkrio je Gerard i dodao:

>> Francuzima se ozlijedio prvi golman; Dinart zove Omeyera?

'Nisam liječnik, ali ne brinem se previše...'

On se možda i nije zabrinut, ali mi jesmo. Bez njega na golu hrvatskim bi rukometašima posao bio poprilično olakšan. No, Gerard ne daje previše nade.

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Nadam se da ću braniti protiv Hrvatske. Ja sam spreman, dešnjak sam pa mi ta ruka nije toliko važna. No, vidjet ćemo što će biti', kazao je Gerard i zaključio:

'Nakon utakmice Švedske i Norveške bit ćemo puno pametniji što se tiče našeg susreta s Hrvatskom. Svima je jasno da će to biti teška utakmica, ali mi kao i uvijek idemo na pobjedu.'