samo za tportal

[FOTO] Igor Jovićević ovom izjavom 'kupio' Ukrajince, a nama je otkrio što je šapnuo Gvardiolu i kako je doživio Dinamovu pobjedu

07.09.2022 u 10:34

Bionic
Reading

Osim zagrebačkog Dinama, u utorak je poseban razlog za slavlje imao i bivši Dinamov trener Igor Jovićević. On je sa svojim Šahtarom upisao veliku 4:1 pobjedu kod RB Leipziga

Kakva večer za - dinamovce. I dok su oni u Zagrebu slavili pobjedu nad Chelseajem, još je jedan slavio u Leipzigu. Naime, 48-godišnji Igor Jovićević, koji je od srpnja trener ukrajinskog Šahtara, sa svojom je ekipom pobijedio u Njemačkoj.

Momčad u kojoj su nekad strani igrači bili većina, a sada su među 'rudarima' tek trojica, slavila je u gostima s uvjerljivih 4:1.

'Vjerujovao sam u ovu momčad od prvog dana kada smo počeli raditi. Možda nitko nije očekivao ovako sjajnu pobjedu, jer smo znali snagu protivnika. RB Leipzig je klub s reputacijom jedne od tri najskuplje momčadi njemačke Bundeslige. Riječ je o vrlo moćnom klubu koji je, možda, privremeno u maloj krizi. I mi to koristimo. Ali potpuno smo zaslužili takav rezultat, jer smo igrali srcem. Kad igraš srcem za državu, za Ukrajinu, za ukrajinski narod, onda imaš rezultat kao što je ovaj. Ponosan sam na momčad i mogu reći da sam sada najsretniji trener na svijetu. Ovo je nezaboravan debi. Svi momci su dali sve od sebe, svi oni, i stručni stožer i svi koji su davali energiju ekipi zajedno s navijačima koji su nas došli podržati na stadionu. Osjećali smo ih cijelo vrijeme. Ova sinergija je naša snaga', komentirao je Igor Jovićević.

Odigrana je samo jedna utakmica, ali je li umjesno govoriti o mogućnosti prolaska iz skupine?

'Ne mogu vam dati točan odgovor, jer ova utakmica je tek završila i mi se već koncentriramo na ukrajinsko prvenstvo. Črnomorec nas već čeka ove subote. Moramo potvrditi formu, psihičku i taktičku stabilnost. Teško je pobjeđivati, ali je teže pobjeđivati ​​u nizu i u takvoj situaciji od momčadi se traži psihičku izdržljivost. Mi smo mlada ekipa. Ovaj put smo bili dobri, ali sljedeći put može biti drugačije. To je emotivni zamah mladih igrača. A u ovoj su se utakmici ponašali kao zreli, vrlo kvalificirani nogometaši. Nisam osjetio razliku u godinama. I bilo je dobro. Stoga se želim usredotočiti na Černomorec, jer ukrajinska liga je nama još važnije. Nema tako blistavih utakmica u Ligi prvaka bez uspjeha u domaćem prvenstvu'.

  • +14
RB Leipzig - Šahtar 1:4 (Liga prvaka) Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Nego, pozdravili ste se s Joško Gvardiolom, vašim bivšim igračem, kojem predviđaju blistavu i veliku karijeru. I ovog ljeta su ga htjeli neki velikani?

'Je, naravno, pozdravili smo se i popričali. Ponosan sam na njega, a vidim i on na mene (ha, ha). Jednostavno, nemam riječi kako se Joško razvija'.

Baš kao i Dinamo, koji je jučer slavio protiv Chelseaja?

'Da, jučer je meni dan bio ispunjen, osvojeno je šest bodova. A Dinamo je pokazao da raste i da se približava europskim velikanima', završio je razgovor za tportal Igor Jovićević, trener kojem su se u Dinamo prebrzo zahvalili.

Najatraktivniji sportski sadržaj ja na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.