kakav gospodin

Mateo Kovačić u gaćama je ušao u svlačionicu, ali kada je iz nje izašao nije birao riječi za Brunu Petkovića

06.09.2022 u 23:15

Bionic
Reading

Mateo Kovačić devet godina nakon što je napustio Dinamo, stigao je u Maksimir kao njegov suparnik. Naravno, dolazio je u Zagreb i kao hrvatski reprezentativac, no sada je nosio dres Chelseaja, kojeg su Modri pobijedili 1:0. Kovačić je na terenu bio do 59. minute

Vidjelo se još u ponedjeljak koliko se veseli dolasku na Maksimir, u okruženje koje mu je definitivno priraslo srcu. I zato nije ni čudo da je nakon utakmice skinuo sve sa sebe kako bi usrećio ljude iz Dinamove radne zajednice. Ostao je u gaćama, na čuđenje Chelseajevih ljudi.

A kada je izašao iz svlačionice, stao je pred hrvatske novinare i podijelio dojmove.

'Teško je prihvatiti poraz protiv koga god igrao. Nismo bili na nivou na kojem trebamo biti, nismo dobro ušli u sezonu. Dinamo je bio borben, dobar, kao što sam i očekivao, tako da smo ušli probleme. Moramo se dići. Meni je, naravno, bilo lijepo vratiti se na Maksimir, htio sam pobijediti, ali čestitam Dinamu', pričao je staloženi Kovačić, kojem su pri izlasku pljeskale tribine zagrebačkog stadiona. Doduše, samo dvije. Jer istok je zatvoren, dok su na jugu bili Chelseajevi navijači.

Kaže da su znali Dinamove vrline, odnosno kako bi Čačićevi igrači mogli igrati.

'Znali smo da Dinamo igra na Petkovića i spuštanje na Oršića, da je to njihova stvar te da će je dosta koristiti. Primili smo gol rano iako smo dobro krenuli u utakmicu. Nismo zabili pa smo ga nakon toga dobili mi i onda je bilo dosta problema. Na nama je sad da se dignemo'.

Kao bivšeg Dinamovog igrača zanimljivo je čuti njegovo mišljenje o snazi Modrih.

'Dinamo je dosta dobar. Nije lako dobiti velik klub kao Chelsea. Pokazao je da može igrati sa svima. Prvih 20 minuta su se njegovi igrači povukli, a kad su vidjeli da mogu i da smo mi pali, odigrali su jako dobro. Dinamo može daleko jer ima odlične igrače i nisam nimalo iznenađen'.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Komentirao je i svoj povratak na Maksimir:

'Lijep osjećaj, obožavam Maksimir, tu sam došao s 12 godina, vratile su mi se neke emocije i jako mi je drago vidjeti neke ljude. Bili su ovdje supruga, obitelj, mnogi moji. Malo je bilo čudno jer su mi i moji najbliži rekli da im je drago što je Dinamo pobijedio, ali bili su i tužni zbog mene'.

Najatraktivniji sportski sadržaj ja na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.

Ušao je nakon utakmice i u Dinamovu svlačionicu. Naravno, u čestitare.

'Pa jesam, naravno. S njima sam radio i igrao tako da mi je drago vidjeti te ljude. Pozdravio sam se sa svima. Čestitao sam im na zasluženoj pobjedi', odgovorio je, a onda je posebno pohvalio Brunu Petkovića, povratnika u reprezentaciju.

  • +9
Slavlje Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Odličan je bio, svi znamo kakav je Petko kad je pravi. Zadnjih mjeseci je pravi i takvog ga trebamo u reprezentaciji. Odlično je odigrao, asistirao, čuvao loptu'.

I za kraj, rečenica koju bi volio čuti svaki Dinamov navijač. Odnosno, mogućnost povratka u klub.

'Teško je sada to reći, ali naravno da bih volio jednog dana', završio je Kovačić i nastavio dijeliti osmijehe okupljenoj djeci.