Legenda u loži

Zvonimir Boban nakon dugo vremena došao je na utakmicu Dinama, a nakon ovih riječi jasno je što misli o treneru Anti Čačiću

07.09.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Pobjedu zagrebačkog Dinama u prvom kolu Lige prvaka, a protiv moćnog Chelseaja na rasprodanom Maksimiru i pred 20.607 gledatelja, iz lože su pratili i mnogi uzvanici

Za ljubitelje sporta svakako su najpoznatiji gosti bili predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin, koji je sjedio u društvu legende Vatrenih i Dinama Zvonimira Bobana, a koji se nakon nekoliko godina ponovo pojavio na maksimirskom stadionu. Osim kao navijač, stigao je u funkciji Uefina direktora nogometa. Uz njih je u loži bio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Čeferin i Boban tako su svjedočili još jednoj velikoj pobjedi Dinama koji je srušio bogati Chelsea golom Mislava Oršića u 13. minuti. No Bobana je posebno oduševio trener Ante Čačić, kojeg su mnogi kritizirali kada je doveden kao privremeno rješenje. Ispada je da Čačić pun pogodak!

'Dečki su odigrali sjajnu, fantastičnu utakmicu, oduševili su me i od srca im čestitam što su dali i više nego što realno mogu dati. Čestitam i Anti Čačiću na sjajnoj pripremi utakmice i na taktici kojom je poveo Dinamo do velike pobjede', kazao je Boban za Večernji list. A kada on tako nešto kaže o treneru Čačiću, onda je sve jasno. Rijetko kada Boban tako hvali trenere i ne razbacuje se riječima.

'Uživao sam u utakmici, kao i u atmosferi koja je bila prepuna plave strasti, a bez ikakvog incidenta. Kako i priliči našem gradu i našem klubu. Bio je ovo poseban dan za Dinamo, za hrvatski nogomet, a na kraju i za mene', dodao je Boban, kojeg su očito ponijele emocije.

Sigurno su mu kroz glavu prošle mnoge velike utakmice koje je odigrao pred punim Maksimirom i prisjetio se dana kada je bio idol navijača.

Jasno je, nakon ovih riječi, da mu je ovo sve nedostajalo.

  • +2
Navijači na utakmici Dinamo - Chelsea Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022./23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT