očekivano

Dogodilo se i to; Dinamo je prouzročio smjenu Chelseajevog trenera Thomasa Tuchela

07.09.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Loš ulazak Chelseaja u sezonu, a potom i jučerašnji poraz od Dinama, natjerali su čelnike Chelseaja da njemačkom treneru Thomasu Tuchelu uruče otkaz.

'Ljut sam na sebe, na naš nastup, ovo je težak podbačaj', kazao je 49-godišnji trener Chelsea Thomas Tuchel nakon što su londonski Plavci izgubili od Dinama na startu Lige prvaka.

Ljuti su bili i čelnici kluba, koji su prije tri mjeseca preuzeli klub te su mu po povratku u London spakirali otkaz.

Unatoč katastrofalnom porazu u Ligi prvaka od zagrebačkog Dinama u utorak navečer, Tuchelovoj 100. utakmici na čelu, odluka će i dalje biti šok za mnoge navijače i suparnike.

'U ime svih u Chelseau, klub bi želio javno izraziti svoju zahvalnost Thomasu i njegovom osoblju za sve njihove napore tijekom vremena koje su proveli u klubu.Thomas će s pravom imati mjesto u Chelseajevoj povijesti nakon što je osvojio Ligu prvaka, Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo u svoje vrijeme ovdje', stoji u priopćenju Chelseaja.

Telegraph Sport saznaje da je Tuchel obaviješten u srijedu ujutro i da će Anthony Barry vjerojatno privremeno preuzeti dužnost dok se ne nađe zamjena.

Najatraktivniji sportski sadržaj ja na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.

Doduše, engleski mediji uvjeravaju kako za ovu odluku kluba nisu krivi rezultati (iako su oni jedino mjerilo uspješnosti rada), već vjerojatno nešto drugo. Pitamo se samo što?

Njemački trener na klupu londonskog kluba sjeo je u siječnju 2021. godine, a ove sezone u sedam utakmica ima tri pobjede, remi i tri poraza.

S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, Uefin Superkup, Fifino klupsko svjetsko prvenstvo te je dobio nagradu za najboljeg trenera godine.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

A ljestvica ovosezonske engleske lige sve govori:

Standings provided by SofaScore LiveScore