iskreni španjolac

Dani Olmo progovorio o svojem iskustvu u Njemačkoj, a otkrio je i koga bi još iz Dinama volio vidjeti u Leipzigu: 'Htio bih ponovno zaigrati s njim'

31.05.2020 u 18:08

Bionic
Reading

Dani Olmo je fanovima RB Leipziga na službenom Instagram profilu kluba odgovarao na razna pitanja

Dani Olmo je u siječnju 2020. godine prešao iz Dinama u RB Leipzig nakon nešto više od pet godina u 'modrome' dresu. Njemački sastav je Zagrepčanima za najboljeg igrača dao oko 20 milijuna eura koji se s bonusima mogu popeti i na dvostruki iznos. Iako na početku sezone nije imao preveliku minutažu, nakon stanke izazvane koronavirusom je ipak dobio priliku.

'Došao je do mene i zatražio sastanak u četiri oka. Nije bio zadovoljan minutažom koju je dobio nakon dolaska iz Dinama. Djelovao je jako razočarano, a to mi se svidjelo. Morate biti jako odgovoran igrač kada se žalite na minutažu, a on je sjajno reagirao protiv Mainza. Njegova reakcija na terenu mi je olakšala odluku da ga stavim prije Lookmana', rekao je trener Julian Nagelsmann pa dodao:

'Tehnički je odličan igrač. Jako je prodoran s loptom i pametan u posjedu. Svaki put kad naleti na pritisak suparnika, on padne i sačuva loptu. Radi to jako pametno.'

Nakon što ga je nahvalio njegov trener, klub je 22-godišnjem Španjolcu dao priliku i da se navijačima predstavi na klupskom Instagram profilu. Olmo je za početak otkrio zašto je izabrao broj 25.

'Omiljeni brojevi su mi 7 i 10, ali bili su zauzeti. A 2 plus 5 je 7, 2 puta 5 je 10', pojasnio je Olmo koji se još muči s njemačkim jezikom: 'Za sada znam reći nekoliko stvari kao što je na primjer: 'Ja sam Dani i imam 22 godine'. Naučit ću još toga. Korak po korak...', i tu mu vjerujemo s obzirom na to da je hrvatski naučio jako dobro za jednog Španjolca.

Olmo je navijačima otkrio i s kime si je najbolji u klubu i kako mu se sviđa u Njemačkoj. 'Dobar sam sa svima, ali možda sam malo bolji s Angelinom jer ga poznajem od ranije iz reprezentacije. Život ovdje je drugačiji nego u Španjolskoj i Hrvatskoj. Leipzig je miran grad. Nisam imao priliku puno toga vidjeti, ali ono što sam vidio mi se stvarno sviđa', rekao je Olmo pa odgovorio na pitanje tko bi još iz Dinama bio pojačanje za Leipzig:

'Koga treba dovesti? Ne znam, u Dinamu ima jako puno dobrih igrača, ali ako moram birati samo jednog, onda je to moj jako dobar prijatelj Lovro Majer. Volio bih ponovno zaigrati s njim u istoj ekipi.'

Olmo je upitan i koji mu je najveći trenutak u karijeri i tko mu je bio uzor u djetinjstvu.

'Najveći trenutak u karijeri? Prošlogodišnji Euro do 21 godine. Uživao sam taj cijeli mjesec sa svim suigračima. Bilo je to jedno od najvećih i najljepših iskustava u mojem životu. Tada sam zabio i gol karijere, naravno onaj u finalu. Što se uzora tiče, kao klinac sam uvijek gledao brata i pokušao slijediti njegove korake', zaključio je Olmo.