Odlične vijesti

Bivša zvijezda Dinama na pragu najveće uloge u svojoj karijeri; od iduće sezone predvodit će europskog velikana, a u modru blagajnu se slijevaju milijuni

26.05.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Marcel Sabitzer i Timo Werner mogli bi ovog ljeta napustiti klub, a glavnu ulogu preuzet će Dani Olmo

Dani Olmo je u siječnju 2020. godine prešao iz Dinama u RB Leipzig. Njemački sastav je 'modrima' za najboljeg igrača dao oko 20 milijuna eura koji se s bonusima mogu popeti i na dvostruki iznos. Na Olma, dakle, u Leipzigu itekako računaju. Ipak, iako je skupo plaćen, nije dobio previše prilika.

U šest utakmica je upisao gol i asistenciju, a samo ja prošlu utakmicu odigrao u kompletu. U visokoj pobjedi protiv Mainza od 5:0, Olmo je odigrao svih 90 minuta, a igrao je na desnom krilu što mu nije prirodna pozicija. Ona prirodna, pozicija desetke ili playmakera, bi mu se uskoro mogla otvoriti.

Calciomercato piše kako bi momčad Leipziga mogao napustiti Marcel Sabitzer koji navodno odlazi u Milan za 40 milijuna eura. Klupu Milana preuzima Ralf Rangnick koji je donedavno bio direktor u RB Leipzigu, a sa sobom bi poveo i Sabitzera.

Osim Sabitzera klub napušta i Timo Werner koji je na korak do Liverpoola. Navodno se ponajbolji njemački napadač već čuo s Jürgenom Kloppom i sve je samo stvar formalnosti. Odlaskom ovog dvojca Olmova bi uloga u klubu mogla postati puno značajnija. Preuzme li konce od Sabitzera, mogli bismo ga gledati na nivou na kojem je bio u Dinamu.

To bi moglo razveseliti i čelnike maksimirskog kluba jer su u ugovoru s Leipzigom brojne klauzule koje jamče dodatne milijune ovisno o Olmovoj minutaži i učinku. Uz to, tu je i klauzula koja jamči postotak od idućeg transfera, a nastavi li Španjolac tamo gdje je stao u Zagrebu, idući transfer bi mogao biti itekako unosan.