ODLAZAK VELIKOG UMJETNIKA

Prljavo kazalište oprašta se od voljenog glazbenog kolege: 'Mislili smo da će pobijediti bolest, ali neke stvari nisu do čovjeka'

12.03.2019 u 11:50

Bionic
Reading

U Zagrebu je u 59. godini preminuo Dubravko Vorih, jedan od ponajboljih domaćih bas gitarista. U Prljavom kazalištu je proveo više od desetljeća, a njegove kolege s velikom tugom dočekali su njegov odlazak

'Shrvan sam i u posebnoj tuzi. Dubravko je bio s nama više od deset godina i moj cimer, tako da je ova vijest dodatno otežavajuća za mene. Teška bolest otkrivena mu je prošlog proljeća, dok smo bili na australskoj i američko-kanadskoj turneji. Mislili smo da će pobijediti bolest, ali neke stvari nisu do čovjeka. Zauvijek će živjeti u našim srcima', rekao je za tportal Mladen Bodalec.

Dudo, kako su ga zvali brojne kolege i bliski ljudi, skrivao je bolest od kolega iz benda. Kada su saznali da je teško bolestan, Jasenko Houra i ostali članovi nisu htjeli tražiti zamjenu, nego su zamolili Dubravka da to sam učini, pa je tako u bend došao Marko Karačić. Svoj posljednji veliki koncert odsvirao je na stadionu u Kranjčevićevoj, i to na vlastito inzistiranje.

40 GODINA NA SCENI

Spektakularnim koncertom u Kranjčevićevoj Prljavci proslavili jubilarni rođendan

Pogledaj galeriju

'Iako smo ga molili da ne svira, on je još odrađivao svirke po Zagrebu i dolazio na naše koncerte. Teško nam je bilo gledati ga kako odlazi', kratko nam je ispričao Jasenko Houra. Tužna vijest je za jedan od naših najcjenjenijih bendova u Hrvatskoj i regiji došla na godišnjicu smrti njihova saksofonista Marka Križana.