BORBA S KILOGRAMIMA

Oprah Winfrey rekla što misli o ljudima koji su odlučili smršaviti uz pomoć Ozempica

21.09.2023 u 14:22

Bionic
Reading

Ako netko zna što je borba s kilogramima, onda je to slavna televizijska voditeljica Oprah Winfrey, koja je desetljećima muku mučila s viškom nakupljenih kilograma. Dobitnu formulu, koja u njezinom slučaju najbolje prolazi, pronašla je u Weight Watchersima i danas izgleda bolje no ikada

Popularna voditeljica Oprah Winfrey, koja se proslavila talk showovom kojeg je nazvala po sebi, desetljećima je tražila savršen recept koji će joj pomoći da skine višak kilograma, koji su joj uvijek predstavljali problem. Prije nekoliko mjeseci javnosti je predstavila 'novu sebe', otkrivši kako je kilograme skinula zahvaljujući Weight Watchersima.

S njima se susrela već 2016., kada je skinula 20ak kilograma, no tada nije bila uporna da kilažu i zadrži. Sada je sve ponovila i izgleda bolje no ikada.

'Otkako sam počela surađivati s Weight Watchersima izgublia sam više od 20 kilograma. Iskreno vam mogu reći, više se ne borim i jedem sve što volim - tacose, tjesteninu...U niti jednom se trenutku nisam osjećala kao da mi je nešto uskraćeno.'

Taj popularni sustav mršavljenja Weight Watchers osmislila je još 60-ih godina kućanica Jean Nidetch i tijekom desetljeća stekla golemu popularnost. Sam program temelji se na 4 osnovna principa - način prehrane, motivaciju za tjelovježbu, korisne navike i grupnu podršku, a uz sve se to koristi sustav bodovanja, zahvaljujući kojem svaki pojedinac može sam birati svoj obroke.

  • +2
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA i Ilya S. Savenok / Getty images / Profimedia

Sustav bodovanja ide otprilike ovako - 0 bodova za voće i povrće, 2 boda za većinu nemasnog mesa, ribe i žitarice, dok najviše bodova nose namirnice bogate mastima i šećerima.

A upravo zbog toga što je odlučila svoje kilograme skinuti polako, ali sigurno i sa željom da se iste ne vrate, javno je osudila ljude koji su odlučili 'skratiti muke' pa koriste Ozempic, lijek koji inače koriste dijabetičari, i koji je trenutno pravi hit u cijelom svijetu.

'Prvi sam puta čula o lijekovima kojima se gube kilogrami u trenutku kada sam morala otići na operaciju koljena i znala sam da moram skinuti višak kilograma kako bi olakšala si i oporavak. Znala sam da ako uzmem taj lijek da je to varanje, da je to najlakši način da se riješim svega', otkrila je Oprah Winfrey otkrivši zašto je zapravo odbila uzeti lijek koji je namijenjen za dijabetes tipa 2.

Znala je dobro da će je, ako to doznaju tabloidi, staviti na stup srama na idućih 25 godina, samo zato što je odlučila ići linijom manjeg otpora kako bi izgubila nekoliko kilograma.

'Svi dobro znate da sam većinu života provela u borbi s kilograma, a u najgoroj fazi imala sam čak 107 kilograma. Ne znam postoji li još koja javna osoba koja se borila s kilogramima, a o čijoj se kilaži pisalo kao o mojoj tijekom godina', rekla je 69-godišnja televizijska voditeljica i dodala kako je na kraju odlučila preskočiti i ne slijediti trend gubitka kilograma s Ozempicom.