OVO JOJ ZAMJERA

Šutnja je trajala 37 godina: Cindy Crawford oplela po Oprah Winfrey

20.09.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Iako se cijela situacija odvila 1986., kada je Cindy Crawford imala tek 20 godina, nekadašnji supermodel 90-ih tek je sada odlučila javno progovoriti o odnosu kojeg je prema njoj imala ni manje ni više nego slavna televizijska voditeljica

Povodom izlaska dokuserije Apple TV+, 'The Super Models', u javnost su pušteni i isječci istog u kojima Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Cindy Crawford govore o vremenima kada su službeno postale supermodeli i suvereno vladale svjetskim modnim pistama.

Među njima nalazi se i izjava danas 57-godišnje Cindy, koja je odlučila u javnost iznijeti i ružne detalje s početaka njezine karijere. Tako se prisjetila i svog prvog predstavljanja javnosti i to u showu Oprah Winfrey, gdje je gostovala sa svojim agentom iz modne agencije Elite, Johnom Casablancasom.

plijenili poglede

Cindy Crawford i njen markantni suprug uhvaćeni na romantičnom spoju

Pogledaj galeriju

Upravo taj trenutak i razgovor kojeg je pred kamerama vodila sa slavnom Oprah, kod Cindy je ostavio gorak okus u ustima.

Naime, u jednom trenutku Oprah je od nje tražila da ustane i pokaže svoje tijelo na nacionalnoj televiziji. 20-godišnja Cindy ustala je i nervozno se nasmijala, pokazujući gledateljima u studiju, ali i onima pred malim ekranima, svoju vitku figuru.

Prisjećajući se za dokumentarac tog trenutka, Cindy Crawford je rekla: 'Osjećala sam se kao izložbeni primjerak ili kao dijete, kojeg vidite, ali ne čujete. Kada danas gledam na to, izgleda kao da je Oprah zapravo mislila reći: 'Ustani i pokaži mi svoje tijelo. Pokaži nam da si zavrijedila biti ovdje. Tada to nisam shvaćala, no danas znam da takvo što nije bilo od Oprah, osobito ne od Oprah.'

Najžalosnije je što u cijelom intervjuu Oprah sve što želi doznati o Cindy zapravo pita Casblancasa, kao da mlada manekenka ne može govoriti za sebe. To je tim gore što je i sama Oprah svojedobno prolazila teške periode zbog rasističkih ispada na račun boje njezine kože, ali i bila žrtva i seksualnog zlostavljanja, pa bi upravo zbog takve prošlosti čovjek pomislio da se neće tako ponašati prema drugima.

  • +2
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA i Ilya S. Savenok / Getty images / Profimedia

U tom intervjuu agent joj je prognozirao budućnost, rekavši da će postati broj 1 u modnom biznisu, i nije pogriješio, no ona sama u dokumentarcu kaže kako nije sve bilo tako bajno. Priznala je kako bi se često onesvijestila na snimanjima od gladi.

'Imala sam 20 godina i odustala sam od fakulteta kako bi radila kao model u Chicagu. Zarađivala sam tisuću dolara na dan', rekla je Cindy i dodala kako bi joj slabost najčešće došla prije ručka, tada bi se i onesvijestila, no isto tako bi se brže bolje ustala i odradila snimanje do kraja.