STIGAO U UKRAJINU

Na Svjetski dan izbjeglica Ben Stiller susreo se s ukrajinskim predsjednikom: 'Ti si moj heroj!'

21.06.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Američki glumac Ben Stiller posjetio je na Svjetski dan izbjeglica Poljsku i Ukrajinu gdje se sastao s ljudima pogođenima ruskom invazijom

Pedesetšestogodišnji glumac doputovao je u subotu u Poljsku i posjetio mjesto Rzeszow blizu granice gdje je razgovarao s humanitarnim djelatnicima.

Ben Stiller, dugogodišnji ambasador dobre volje UNHCR-a potom je na Svjetski dan izbjeglica u ponedjeljak došao u Ukrajinu.

U video snimci postavljenoj na njegovom Instagram profilu, Ben Stiller je rekao: 'Hej, ja sam Ben Stiller i evo me u Ukrajini. Sastajem se s ljudima koji su pogođeni ratom i slušam kako je on promijenio njihove živote. Rat i nasilje uništavaju ljude širom svijeta. Nitko ne bira pobjeći iz svog doma', rekao je.

  • +3
Ben Stiller u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ovom prigodom susreo se i s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, i to nakon što je posjetio uništeni Irpin. Dvojica muškaraca, koji su oboje komičari, porazgovarali su o potrebama Ukrajine, odnosno potrebama ukrajinskih izbjeglica. Tom je prigodom Stiller ukrajinskog predsjednika nazvao 'herojem'.

Stiller je počeo raditi za UNHCR 2016. i susreo se s izbjeglicama u Njemačkoj, Jordanu, Gvatemali i Libanonu.