morska delicija
Želite li znati recept za izradu carpaccia od orade? Mate Janković ponudio je svoj

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX, Facebook/Društvene mreže
Ova gurmanska delicija dobila je ime po umjetniku Vittoreu Carpacciju. Izgled sirove govedine podsjećao je Ciprianija na zasićene boje slikara slika, čija je izložba u to vrijeme održana u Veneciji. Jelo ima veliki broj vrsta, a kao 'predmet' rezanja su razne opcije za meso, ribu, plodove mora, kao i povrće i voće. Mate Janković je ovog puta izabrao jednu od najcjenjenijih bijelih riba.
'Svi sastojci su najnormalniji u prosječnom domu svih Hrvata: Orada, Kikoman Soy Ponzu, maslinovo ulje, limun, dimljena Maldon sol, mladi luk, ukiseljeni češnjak, marinirana dagnja, ukiseljeni motar', poručio je slavni chef.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'Isfilirajte oradu, izvadite joj kosti. Kako? Lako! Za početak, morate kupiti svježu oradu. Isfilirajte je te izvadite kosti. Tanko režite koristeći čist pribor. Mora vam ostati samo koža. Ako mogu ja, možete i vi', naglasio je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
-
13
sočno i za prste polizati
[VIDEO] Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti 'seksi roštilj'
-
13
brzo, jednostavno i ukusno
[VIDEO] Nedostaje vam ideja za riblja jela? Isprobajte novi recept Mate Jankovića koji će vas oduševiti na prvu
-
korak po korak
[FOTO] Mate Janković ponudio recept za brzo i ukusno spremanje 'mljevenice'
'Zatim u posudu stavite malo soy ponzu umaka. Ponzu je japanski citrus umak. Dodate sol, papar, maslinovo ulje, sok polovice limuna', savjetuje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
Chef zatim kaže da oradu treba odložiti na hladan tanjur, zaliti je pripremljenim umakom i ostavili u frižideru otprilike 30 min. Dodati dagnje, malo mladog luka i ukiseljeni motar te malo dimljene Maldon soli.

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX, Facebook/Društvene mreže