sočno i za prste polizati

[VIDEO] Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti 'seksi roštilj'

25.11.2020 u 20:00

Bionic
Reading

Mnogi smatraju da je važna jačina vatre, treći se kunu samo i isključivo u kvalitetu mesa, no svi će se složiti u jednom da dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su dio svakog roštilja. Hrvatska kulinarska zvijezda često svojim obožavateljima nudi jedinstvene, prožete simpatičnim asocijacijama i usporedbama, a sad je pokazao kako se može spraviti sočna piletina u marinadi

Jedan od sedmorice kuhara koji su pokrenuli projekt 'Chef kuha doma', vrhunski kuhar kojeg je publika zavoljela kroz ulogu mentora i suca u emisijama 'Masterchef', 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te 'Kuhan i pečen' rado dijeli recepte na društvenim mrežama i kreativne zanimljivosti iz područja kuhanja. Ovaj put se svojim pratiteljima na društvenim mrežama javio iz ponešto drugačijeg okruženja, sa sunčane terase gdje je pripremao roštilj.

Za pileću marinadu potrebni su otkošteni batak i zabatak. Za to je potrebno sol, kumin, kurkumu, dimljenu crvenu papriku, papar i jogurt. U posudu treba staviti dva komada mesa koja se posole, popapre.

'Sa začinima vrlo oprezno. Lako ih je dodati ali teško oduzeti', poručio je u svom videu Mate Janković. Na kraju je dodaju ostali začini te na jogurt. šarmantni chef ističe da se on inače rijetko koristi u marinadu, ali će se njime postići omekšavanje mesa. Doda se i dimljena crvena paprika dimljena te nekoliko kapi maslinovog ulja. Sve je potrebno promiješati i pustiti se da odstoji. Nakon što je odstajalo, meso je spremno za pečenje, a Mate je svoje poslužio uz poriluk i patlidžan.

  • +5
Mate Janković Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX