VJEŽBANJE I OPUŠTANJE

[VIDEO] Joga ima brojne zdravstvene koristi, a najjeftiniji je oblik vježbanja

18.08.2020 u 16:06

Bionic
Reading

Postoje razni načini vježbanja, no joga je definitivno među pristupačnijima jer ne zahtijeva veća ulaganja, a donosi i neke zdravstvene koristi

Joga se sastoji od vježba disanja, meditacije i raznih poza koje smanjuju stres i jačaju tijelo. Idealna je za osobe koje žele poboljšati svoje fizičko i mentalno zdravlje bez troškova jer za nju vam treba tek prostirka za vježbanje.

Joga može smanjiti stres, anksioznost, umor i simptome depresije nakon dva do tri mjeseca vježbanja. Joga možda pomaže i kod upala, kao i kod kroničnih bolova.

Zdravlje srca vrlo je važno za naše cjelovito zdravlje, a neka istraživanja ukazuju kako joga smanjuje rizik srčanih problema. Osobe koje imaju problema s visokim tlakom mogle bi imati koristi od joge.

Joga je dobra za starije osobe kod kojih popravlja raspoloženje i smanjuje umor. To ne čudi previše s obzirom da taj oblik vježbanja poboljšava kvalitetu sna.

Osobe koje pate od depresije također bi mogle imati koristi od joge. Istraživanja ukazuju da osobe koje vježbaju jogu imaju smanjene simptome depresije.

Gotovo je suvišno spominjati kako joga značajno poboljšava snagu, savitljivost i ravnotežu. Vježbe disanja poboljšavaju rad pluća.

Neka istraživanja ukazuju da joga možda pomaže i s migrenama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube
Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube