ZLATA VRIJEDNA SUPERHRANA

Stručnjaci složni: Ovo je 5 najpopularnijih zdravih namirnica

06.12.2017 u 12:42

Bionic
Reading

Proizvođač energetskih pločica Kind analizirao je mišljenja ukupno 740 registriranih dijetetičara i nutricionista i suzio izbor na top 5 najpopularnijih zdravih namirnica koje će i u 2018. godini biti jednako popularne na našim tanjurima

Industrija usmjerena na zdravlje i tjelovježbu nedvojbeno je najpodležnija mitovima, zahvaljujući persuazivnim i neutemeljenim informacijama koje kolaju internetom te kao posljedica plaćenih istraživanja.

Zbog toga je važno dobro razraditi plan prehrane i tjelovježbe koje će vam pomoći unaprijediti zdravlje. Vrlo dobro znamo kako kvalitetna prehrana čini otprilike 70 % našeg zdravlja i fizičkog izgleda, stoga je itekako korisno znati koje nam namirnice mogu pomoći ka tom cilju.

Proizvođač energetskih pločica Kind analizirao je mišljenja ukupno 740 registriranih dijetetičara i nutricionista diljem SAD-a i pronašao pet supernamirnica za koje se stručnjaci slažu da bi trebale biti na našem tanjuru.

Top 5 namirnica koje će i u 2018. godini biti hit

1. Kurkuma

2. Proklijala hrana poput proklijalog graha, kruha s proklijalim žitaricama, proklijalog badema…

3. Povrće (umjesto žitarica)

4. Mlijeko bez laktoze

5. Mahunarke (grašak, grah, leća, slanutak, bob, soja…)

Stručnjaci također predviđaju kako će hrana siromašna mastima polako izaći iz mode, dok će hrana iz domaćeg uzgoja, pogotovo ona koja utječe na zdravlje crijeva, dobiti prednost u narednoj 2018. godini.

Potrošači će se koncentrirati na smanjivanje količine šećera u svakodnevnoj prehrani, a povećat će udio proteina i probiotika, što je dobra vijest. Prema mišljenju stručnjaka, superhrana koja je doživjela najveći procvat u 2017. je kokosovo ulje, dok su ketogena i paleo prehrana bile najčešće usvajane kada je riječ o planiranju dnevnih obroka.