ZALJUBLJENA U KULINARSTVO

Sanja Doležal otkrila koje jelo njezini prijatelji obožavaju kad im ga ona pripremi

03.04.2022 u 19:20

Bionic
Reading

Sanja Doležal, osim što je pjevačica popularnih Novih fosila, velika je zaljubljenica i u gastronomiju, a gledamo je i na Novoj TV od ponedjeljka do petka u emisiji 'Kuhanje je IN' u sklopu IN magazina

Sanja je u intervjuu za Večernji list, otkrila i da su njezini prvi koraci u kulinarstvu bili vezani uz mamu, a kad je dovoljno odrasla, kad je imala oko deset godina, smjela je posve samostalno skuhati neki prilog - rižu ili pire krumpir.

Plavokosa Zagrepčanka ispričala je da inspiraciju za jela pronalazi u svojoj kolekciji stotinjak kuharica, kod prijateljica, kod suradnika u rubrici, pa i na internetu.

'Recept je vrlo važan, pogotovo za jela koja kuhaš prvi put. Za ono što kuham već tridesetak godina, svi su sastojci u glavi' ističe Sanja dodajući da je najbolji savjet koji je o kuhanju dobila da se u svakoj fazi kuhanja jelo uvijek proba.

  • +2
Sanja Doležal Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Ne krije da je velika gurmanica.

'Moj grijeh je i slani i slatki. Volim sve jesti i uživam u tome. Trebate jesti fino, u umjerenim količinama i puno hodati, šetati, plivati ili vježbati', rekla je za Večernji list.

Jelo koje njezini prijatelji obožavaju je sarma, a kako kaže, vjeruje da vrijedi ona izreka ono si što jedeš.

'Mene kuhanje opušta, veseli, a užitak fine hrane je nagrada za nepce. Pogotovo kada je dijeliš s dragim ljudima', ističe Sanja.