Mia Salman

Poznata zagrebačka slastičarka otkrila blagdanski recept za omiljeni francuski tart!

22.11.2023 u 15:55

  • +19

Lillet - influenceri i atmosfera

Izvor: Promo fotografije / Autor: One day studio

Bionic
Reading

Doba je godine kada svoje kulinarske sposobnosti vole pokazati svi, čak i oni koji inače ne provode previše vremena kod pećnice. Brizi nema mjesta, jer nam se omiljena slastičarka i vlasnica slastičarnice Meet Mia, Mia Salman, našla u novom pothvatu – organizaciji slatkih radionica. Na prvoj takvoj okupila je sjajne žene domaće scene i poduzetništva, poput Josipe Maras, Anje Maršić, Pamele Badžek i Antonele Gaura

Okus finih, kremastih ili prhkih kolačića nešto je bez čega ne možemo zamisliti blagdansko vrijeme. Posebno prijaju oni za koje znate da su vaših ruku djelo, zar ne? Ako na dnevnoj bazi s kuhanjem niste na 'ti', a ovih blagdana želite svoje najdraže razveseliti slasticom koja je za prste polizati, vlasnica omiljenog cake & brunch bara Meet Mia, Mia Salman, čije jedinstvene kolačiće, slatke krafnice i kroasane uživamo u svakoj prilici, ima odgovor. Rješenje su blagdanske radionice za one koji već znaju ponešto o kolačima kao i za one koji žele naučiti pripremati slatke zalogaje o kojima će se pričati.

Kod Mije u kuhinjici ruke su zaprljale i neka poznata lica poput sestara Viljevac, Dora Jagodić, Matea Miljan, Dorin Zelenika, Anja Dujaković, Jelena Petrović, Anita Dundović, Ines Šitum, Marija Čamber i drugi.

  • +3
Lillet - žene u biznisu Izvor: Promo fotografije / Autor: One day studio

Priprema prhkog tijesta za tart pretpostavlja punu pažnju kuhara, no čak i tada, finalni touch slastici prijeko je potreban. Završni dodatak je naravno, ljubav, kao i zabavni napitak koji intrigira okusne pupoljke. Tako su gosti na radionici inspiriranoj francuskom kuhinjom probali koktele Lillet Rosé Tonic i Lillet Hugo, koji su se savršeno nadopunili uz ukusni božićni tart od slane karamele, jabuke s kremom od mascarponea i vanilije. Baš u stilu moderne francuske kuhinje!

Mia Salman na radionici je osim hrane i pića, sa svojim sudionicama progovorila o važnosti ženskog poduzetništva, upravo ono što Lillet već godinama potiče. Gradile vlastiti brend, bile uspješne u poslovnim svijetu ili pokrenule neki projekt bitan na lokalnoj ili internacionalnoj razini, žene vješto kreiraju neka nova pravila i međusobno su si najveća podrška.

Uz kolače i piće, zabavnu blagdansku glazbu i smijeh, puno mirisa i okusa, još samo morate složiti listu poklona za obitelj i prijatelje. Zapravo, ne morate puno razmišljati, poklonite dragoj osobi odlazak na kuhinjica.hr radionicu, a u vrećicu francuski aperitiv Lillet. Neka svi zaljubljenici u blagdansku kuhinju uživaju u veselom društvu drugih sladokusaca i neka svoje kulinarske vještine dovedu na jedan novi nivo!