SENSE DIJETA

Ovo je zdrav doručak u koji se kune autorica revolucionarne metode mršavljenja što je oduševila svijet

18.04.2019 u 06:54

Bionic
Reading

Dankinja Suzy Wengel je nutricionistica, životna savjetnica i poduzetnica koja je 2011. godine izgubila čak 40 kilograma svojom metodom mršavljenja i - zadržala težinu

Ova poduzetna mama petero djece osmislila je način prehrane, revolucionarnu metodu koja je proglašena najjednostavnijom dijetom na svijetu. Skandinavska Sense dijeta osmišljena je na zdravom razumu i može je svatko provoditi. Dakle nema brojanja kalorija i nema zabranjenih namirnica! Smršavite jednostavnim načinom mjereći hranu šakama. Četiri šake po obroku, podijeljene na bjelančevine, ugljikohidrate i povrće - uz žlicu masnoće.

U svojoj knjizi 'Skandinavska Sense dijeta' u izdanju Egmonta podijelila je, između ostalog, recept za zdrav obrok za početak dana koji će, ni ne sumnjamo u to, zadovoljiti mnoge ukuse.

Plata s meko kuhanim jajetom za zajutrak

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Obični müesli: 60 g raženih, 60 g pirovih pahuljica, 60 g zobenih pahuljica, 2 žlice meda, prstohvat soli

PLUS: jaje, 1/2 žute paprike, list male romanske salate, 2 ploške pršuta, ploška sira (najmanje 18 posto m.m.), komad hrskavog kruha, žlica džema ili marmelade, 200 ml tekućeg jogurta, 15 g običnih müesli, 25 g šumskog voća, 15 g badema

PREPORUKA NUTRICIONISTA

Mučite muku s kilogramima? Ovih deset namirnica pokušajte jesti češće

Pogledaj galeriju

Za obične müesli u tavi na srednjoj vatri tostirajte ražene, pirove i zobene pahuljice. Kad malo posmeđe, umiješajte med i dodajte sol. Pustite da se ohladi i pohranite u hermetično zatvorenoj posudi.

Jaje kuhajte pet, šest minuta, očistite papriku i u nju stavite salatu s pršutom na vrhu. Sir stavite na hrskavi kruh i na njega džem ili marmeladu.

Izlijte jogurt u čašu ili zdjelicu. Pospite müeslima i šumskim voćem. Sa strane poslužite bademe.

Što bi trebalo biti na tanjuru: pola paprike sa salatom i pršutom, komad hrskavog kruha sa sirom i džemom ili marmeladom, čaša ili zdjelica jogurta s müeslima, šumskim voćem i bademima te meko kuhano jaje.

SAVJET: müesli možete kupiti i gotove, ali pazite da je sadržaj šećera manji od 13 g na 100 g proizvoda (iz knjige Suzy Weber: 'Skandinavska Sense dijeta', Egmont, 2019, str. 93).