ZA PLAVUŠE

Ova chic nijansa kose definitivno privlači poglede

10.05.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Kad se radi o svijetlim tonovima poput primjerice blond nijansi, ove sezone sve će biti u znaku upečatljive platinaste koja je već opčinila slavne ljepotice poput primjerice Gigi Hadid, Kim Kardashian ili Kylie Jenner

Ukoliko ste i vi ljubiteljica svijetlijih tonova kose ili jednostavno želite promjenu boje, onda ćete biti oduševljeni najnovijim nijansom koja je već osvojila mnoge poznate fashionistice.

Nikakvo čudo jer se radi o iznimno upečatljivoj, elegantnoj i chic nijansi plave koju su s puno stila isprobale između ostalih manekenska zvijezda Gigi Hadid, ali i Kim Kardashian i Kylie Jenner.

MODNA PARADA

Chanelova revija u Hollywoodu okupila slavne dame; pogledajte njihove stajlinge

Pogledaj galeriju

Kylie Jenner koja nije nesklona promjenama imidža nije odoljela pretvoriti se u platinastu plavušu što je u ovom trenutku najpoželjnija nijansa u svijetlom spektru tonova ove sezone. Prema riječima celebrity frizera Toma Smitha, riječ je o super svijetloj boji, gotovo bijeloj te ju je usporedio s bojom bijeloga zlata.

'Bijelo zlato ove sezone doživljava veliki preporod. Karakterizira je neutralna, prljavo bijela nijansa koja nije previše srebrnasta ili previše zlatna', objašnjava.

Radi se o vrlo specifičnoj nijansi između hladne platinasto plave i tople svijetloplave, a ton je neutralan i vrlo nosiv. Kylie Jenner doduše samo privremeno je isprobala ovu trendi platinasto plavu za fotosession kuće Jean Paul Gaultier. Čak i ako se u ovom slučaju radilo samo o perici, trendovski karakter boje kose je neupitan.

Kylieino 'bijelo zlato' doista ima modernu i upečatljivu notu te odiše haute couture vibrom.

Pa tko zna, možda ju je upravo ova privremena promjena boje kose čak i inspirirala da ćemo je uskoro opet vidjeti trajno platinasto plavu.

Dakako, treba spomenuti i da ova svijetla nijansa nije laka za postići ali i za kasnije održavanje.

'Općenito, platinasto plava je vrlo zahtjevna za održavanje i proces bojenja je složen. Ova posebna nijansa bijelog zlata koja je vrlo luksuzno nije ništa drugačija', kaže Smith preporučujući da se ako želite baš ovu nijansu povjerite samo iskusnom profesionalcu, osobito ako ste vlasnica tamnije kose.

Dodaje i da je u velikom broju slučajeva bitno istaknuti i kako je za postizanje boje potrebno nekoliko koraka.

Također, osvježenje korijena je nužno svakih pet do šest tjedana te ostavite mjesta u svom beauty proračunu i za obnavljajuće tretmane za kosu kako bi kosa ostala zdrava i sjajna. Smith preporučuje Olaplex #3 i K18 tretman za obnovu strukture kose te upozorava i da se ova nijansa posebno dobro slaže s ravnim frizurama pa je važno da kosa bude hidratizirana i sjajna.