ULTIMATIVNI HIT

Dosta vam je boba? Ovaj chic frizura pomladit će vas u trenu

03.05.2023 u 17:33

Bionic
Reading

U susret ljetu mnogi se odluče za osvježenje imidža, a ako razmišljate o novoj frizuri, ultimativni ovogodišnji hit je tzv. shaggy frizura koja podrazumijeva slojevito šišanje

Ako ni vi niste pretjerano oduševljeni ravnim bob frizurama oko kojih obično ima posla, postoji još jedna fantastična alternativa, osobito za dame koje ne žele provoditi previše vremena pred ogledalom.

Jeste li čuli za divlji 'shaggy'? Ova je buntovna i cool frizura već osvojila zaljubljenice u modu s one strane Atlantika, a sad prijeti i ostatku svijeta.

  • +4
Suki Waterhouse Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Pa u čemu je njezina tolika privlačnost? Da, ova će vas slojevito ošišana frizura pomladiti u trenu, a osobito je preporučljiva i za zrelije dame jer doista ima vrlo jak anti-age efekt.

Savršeno ošišane frizure gdje se traži maksimalna geometrijska ravnoteža, ustupili su mjesto potpunoj suprotnosti: živahnim, prozračnim stilovima nadahnutim osebujnim sedamdesetima.

Upravo to je cilj shaggyja i iz tog razloga jedan je od preporučenih načina šišanja kako bi se dao dodatni volumen tankoj kosi. Shaggy podrazumijeva slojevit način šišanja, posebno na vrhu i sa strane, kako bi kosa padala prirodno i slobodno,a dobro izgleda na svim duljinama. Ako ste prirodno valoviti ili kovrčavi, ovo je savršeno rješenje za vas jer je dovoljno da je kosa dobro ošišana i posušena na zraku i vaš cool look je tu.

Inačice ove frizure već smo vidjeli i među poznatim fashionisticama poput zvijezde 'Daisy Jones and The Six' Suki Waterhouse, Julianne Hough, January Jones... Prednost ovako ošišane frizure je i u tome što sigurno nećete morati provesti puno vremena sa sušilom za kosu u ruci jer ovakav stil je kao stvoren za djevojke i žene koje vole rokerski razbarušene, grungy frizure...

Što se tiče šiške one su u ovom slučaju dobrodošle pa ih možete nositi kao popularne 'zavjesa' šiške, sa strane, vješto uklopljene s ostatkom kose...

Shaggy ima i sposobnost prilagodbe svim vrstama duljine i teksture kose. Odlično izgleda i ako je vaša kosa duga, duljine do ramena, ako nositi bob ili pixie... Jedno je sigurno, za svaku kosu postoji odgovarajući shaggy.