PEPELJASTO SMEĐA

Nova neodoljiva nijansa kose o kojoj svi bruje idealna je za sve brinete koje ne vole crvenkaste tonove

22.01.2021 u 14:08

Bionic
Reading

Mnogi su u novu godinu odlučili zakoračiti s novom frizurom ili bojom kose, a ako ste godinama vjerni tonovima smeđe i niste ljubiteljica crvenih tonova ili posvijetljenih pramenova, možda vam se svidi najnoviji trend koji je preplavio Instagram

Frizura je točka na 'i' svakog looka pa je uvijek dobrodošla ideja osvježiti imidž novom bojom, pramenovima ili frizurom.

Ukoliko ste brineta koja je zadovoljna svojom bojom no ipak ste se zaželjeli neke promjene, zasigurno je sjajna ideja, isprobati trenutačno najpopularniju nijansu koja će tek suptilno promijeniti vaš imidž.

Ne, ne radi se niti o balayage ili baby pramenovima, već o novom tonu koji je osvojio društvene mreže - pepeljasto smeđoj.

  • +3
Lily Collins Izvor: Profimedia / Autor: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Instagram 'feed' za boju kose 'ash brown' pokazuje kako je ova nijansa jako popularna i to bi moglo potrajati, predviđaju frizeri i u mjesecima koji su pred nama.

Dakle, ako niste baš oduševljeni crvenim podtonom koji je čest u smeđoj boji, ovo je idealna nijansa za vas.

Poseban pepeljasto-smeđi odsjaj postiže se s vrlo svijetlozelenim, plavim ili ljubičastim podlogama - postoje mnoge različite varijacije boje, no sve imaju tu posebnu 'zadimljenu' mat notu.

Nijansu svakako morate prilagoditi svom tonu kože i izvornoj boji kose.

Pravilo 1: Ton kože

Kao i kod gotovo svih boja kose, pepeljasto smeđa mora se temeljiti na vašem tonu kože. Općenito, hladnije boje, koje uključuju pepeljasto smeđu, najbolje se slažu s hladnijim tonovima kože.

Ako pak imate topliji ton kože - trebali biste se posavjetovati s frizerom koji će znati koja će vam nijansa najbolje odgovarati te koju će tehniku bojanja primijeniti.

Pravilo 2: Početna boja kose

Nije bitan samo ton kože, boja kose, odnosno vaša podloga, također igra važnuulogu. Njujorška frizerka Nina Rubel objašnjava: 'Ako imate jako tamnu kosu, a vaš je cilj pepeljasto smeđa, vjerojatno ćete najprije morati posvijetliti kosu prije nego što nanesete pepeljasto smeđu nijansu'. U svakom slučaju pokažite frizeru fotografije kose kakvu biste željeli.