Ušla U POVIJEST

Kamala Harris pokrenula novi modni trend: Žene diljem svijeta u njezinu čast nose starke i bisere

21.01.2021 u 14:11

Bionic
Reading

Bivša senatorica Kalifornije, a danas novoizabrana potpredsjednica SAD-a, osim velikim političkim utjecajem može se pohvaliti i onim modnim, baš poput nove američke prve dame Jill Biden

Samo ovoga tjedna pretrage modnih kupaca diljem svijeta za modelima kultnih tenisica starki, kakve na naslovnici Voguea nosi američka potpredsjednica Kamala Harris, na modnoj tražilici Lyst porasli su za 233 posto. Svega nekoliko dana uoči svečane inauguracije modni kupci diljem svijeta najviše su pretraživali starke i biserne nakit koji je postao zaštitni znak novoizabrane potpredsjednice SAD-a.

Prema novom izvještaju Lysta, nakon javnog nastupa Kamale Harris i prve dame Jill Biden u noći uoči svečane inauguracije uočen je značajan porast potražnje za komadima nadahnutim njihovim modnim odabirima.

U manje od 24 sata, pretraživanja kupaca za kaputima s potpisom njujorškog brenda Pyer Moss u kakvom se imala priliku ugledati nova potpredsjednica SAD-a porasle su za 734 posto, dok su pregledi kupaca za ostalim komadima s potpisom brenda dizajnera Kerbyja Jean- Raymonda porasli za 127 posto.

  • +4
Kamala Harris Izvor: Profimedia / Autor: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

Kupci posljednjih dana pokazuju veliki interes i za bisernim nakitom kakvog preferira nositi 56- godišnja Harris, a da je njezin modni utjecaj uistinu velik dovoljno govori i podatak o tome da su brojne žene u njezinu čast na dan inauguracije odlučile nositi starke i bisere, što je na društvenim mrežama zabilježeno hashtagom #chucksandpearls.

Istodobno potražnja za odjevnim komadima ljubičaste boje skočila je za 655 posto, dok su ljubičasti kaputi jedni od najtraženijih modni artikala na Lystu nakon što je uoči suprugove inauguracije u modelu s potpisom dizajnera Jonathana Cohena ugledana nova prva dama Jill Biden.

  • +7
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia