FINO I ZASITNO
Nedostaje vam ideja za obrok? Ova krem juha od krumpira savršena je za jesen i priprema se brzo i lako

Izvor: Profimedia / Autor: Nadia Borovenko / Alamy / Alamy / Profimedia
Krumpir je namirnica koja se priprema na brojne načine, a osim kao ukusni prilog, može se prirediti i u obliku ukusne i zasitne juhe koju će rado jesti i najmlađi članovi vaše obitelji.
Savjet: Umjesto pilećeg temeljca, ako ga nemate slobodno možete iskoristiti i gotovu kocku za juhu, iako je domaći temeljac puno zdravija i hranjivija opcija.
-
PRIJEDLOG ZA RUČAK
Topi se u ustima: Uz pomoć ovog trika piletina će biti nikad mekša i sočnija
-
TRADICIONALNA KUHINJA
Ne znate što biste kuhali? Predlažemo vam slasni gravče na tavče koji će vas ugrijati u ovim hladnim danima
-
GOTOV ZA 10 MINUTA
Jede vam se nešto slatko? Isprobajte ovaj brzinski kolač od kokosa i griza koji se ne peče
Što je potrebno:
Oko kilogram krumpira
1 luk
3 srednje mrkve
2 celera
800 ml pilećeg temeljca
600 ml mlijeka
80 g maslaca
40 g brašna
Sol, papar
Priprema:
Krumpir prvo operite, ogulite i narežite na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckajte.
Luk i mrkvu kratko prodinstajte dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Nakon toga dodajte krumpir i celer, zalijte temeljcem i kuhajte 20-ak minuta.
U međuvremenu u tavi otopite maslac, dodajte brašno pa podlijte mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, maknite s vatre.
Kad krumpiri omekšaju, pomiješajte ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrijte i dobro izmiješajte.
Ukrasite po želji s hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem. U slast!