PRIJEDLOG ZA RUČAK

Topi se u ustima: Uz pomoć ovog trika piletina će biti nikad mekša i sočnija

12.11.2020 u 14:19

Bionic
Reading

Pilećim prsima potrebna je kratka termička obrada kako ih se ne bi presušilo, što može potpuno narušiti dojam jela, stoga ako vam uvijek ispadaju suha i tvrda ili ste se jednostavno zasitili klasičnog načina pripreme prsa 'na naglo', predlažemo vam da idući put svog mesara zamolite da vam ih samelje, a mi vam danas otkrivamo recept za roladu s mljevenim pilećom mesom, toliko sočnu i mekanu da više nikad i nećete pomisliti na prženje piletine

Pileća rolada s krumpirom

Sastojci

  • 500g mljevenog pilećeg mesa
  • 2 mrkve
  • svežanj bosiljka
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • 3 krumpira
  • ružmarin
  • sol
  • crvena paprika

Priprema

1. U električnoj sjeckalici isjeckajte svježi bosiljak, češnjak i maslinovo ulje.

2. Mljeveno pileće meso prebacite u posudu te dodajte dobiveni pesto i krušne mrvice. Sve dobro promiješajte.

3. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Svaki komad smjese utisnite prstima na papir za pečenje tako da oblikujete kvadrat.

4. Na sredinu smjese stavite žlicu do dvije naribane svježe mrkve pa meso zarolajte u roladu. Potom umotajte u papir za pečenje koji ste koristili kao podlogu. Vrhove papira zarolajte poput bombona. Isto ponovite s preostala dva dijela smjese.

5. Na zagrijanu tavu poredajte zamotano meso zajedno s papirom. Dodajte u tavu pola čaše vode, poklopite i kuhajte 10 minuta, okrenite rolade pa kuhajte još deset minuta.

6. Kao prilog mesnoj roladi skuhajte krumpir narezan na komadiće (5 minuta u vreloj vodi), a potom ga prebacite na nauljenu tavu. Dodajte ružmarin, sol i crvenu papriku, poklopite i pirjajte 15 minuta, povremeno miješajući.

7. Roladu odmotajte iz papira za pečenje, narežite na ploške i poslužite s krumpirom.

U slast!