za mladolik izgled

Nakon što zagazite u 40-e, vrijeme je za jednu malu ali značajnu promjenu nijanse kose, a ovo su boje koje pomlađuju

23.06.2020 u 13:55

Bionic
Reading

Želite li ovoga ljeta promijeniti izgled frizure? Ako se želite kladiti na laskavu, lijepu i pomlađujuću nijansu kose, poznati frizerski stilisti otkrivaju kako putem mudro odabranih boja možete osigurati mladenački izgled

Iako postoji mnoštvo trendovskih boja kose, prema riječima frizerskih stilista, uvijek je potrebno odabrati onu boju koja će vam činiti uslugu. Ako imate 40 godina i više i ne znate koja je savršena nijansa za vas, ovi savjeti će vas itekako zanimati.

'Od 40. godine boja kose trebala bi biti svjetlija jer se u ovom životnom periodu na koži počinju pokazivati prvi znakovi njezina starenja. Omekšavanje karakteristika lica svijetlim bojama kose ili pramenovima veliki je uspjeh', ističe španjolski frizerski stilist Eduardo Sanchez.

'Sve tehnike koje počinju konturiranjem također jako pogoduju cjelokupnom izgledu, a što se tiče tonova, oni koji najviše pomlađuju su boja meda, zlatne nijanse i bakreni tonovi na smeđoj boji kose jer omekšavaju lice i uklanjaju tvrdoću njegovih karakteristika', nadodaje Sanchez.

Ulaskom u 50-e, frizerski stilisti preporučuju izbjegavanje dugih frizura u prilog kraćim ili poludugim verzijama do ramena, a isto bi se pravilo načelno trebalo slijediti i u šestom desetljeću života jer je to vrijeme u kojem pojedine dame odluče prestati bojati svoju kosu i isticati sijede.

U ovom slučaju mladenački izgled najbolje će se postići kratkim frizurama jer će one unijeti modernu notu izgledu. Važno je dodati da ga uvijek mora pratiti stil koji također doprinosi vizualnom oduzimanju godina umjesto njihova dodavanja, što je jedna od najvećih opasnosti prilikom isticanja prirodnog, sijedog izgleda kose, savjetuju frizerski stilisti čiji su favorit frizure s duljim prednjim dijelom jer na taj način omekšavaju crte lice, a najviše pristaju damama s ravnom kosom.

Slavni primjeri frizura i boja kose

Charlize Theron (44)

Reese Witherspoon (44)

Gwyneth Paltrow (47)

Jennifer Aniston (51)

Nicole Kidman (52)

Julia Roberts (52)

Laura Dern (53)

Sandra Bullock (55)

Meg Ryan (61)

Meryl Streep (70)