IDEJA ZA OBROK

Isprobajte hrskave kolutiće od luka prema receptu kulinarske zvijezde Nigelle Lawson

04.10.2021 u 13:30

Bionic
Reading

Slasni i hrskavi kolutići od luka izvrstan su dodatak jelima od mesa ili povrća, ali mogu biti i sjajan međuobrok ili užina

Ima li što ukusnije i finije od hrskavih kolutića od luka? Jednostavno se pripremaju, a Nigella Lawson, britanska gastro zvijezda kaže kako u njezinom domu nestaju brzinom svjetlosti s pladnja.

Evo kako ih ona priprema:

Potrebno

  • biljno ulje
  • 3 velika luka
  • 250 mililitara punomasnog mlijeka
  • 100 grama glatkog brašna
  • sol
  • crni papar

Priprema:

Uzmite veliki lonac i napunite ga otprilike jednu trećinu biljnim uljem. Zagrijte ulje na 180 °C. Luk narežite na kolutiće debljine oko 0,5–1 cm, a zatim istisnite sve slojeve iz svakog narezanog prstena luka kako biste napravili mnogo pojedinačnih kolutića. Stavite ih u zdjelu i dodajte mlijeko. Stavite brašno na plitki tanjur i začinite ga solju i paprom, a zatim izvadite prstene iz mlijeka i ubacite ih u brašno dok se ne prekriju brašno. Veliki tanjur obložite kuhinjskom krpom. Kad se ulje dovoljno zagrije, dodajte šaku prstena - nemojte ih dodavati previše, jer će se samo zalijepiti i neće se pravilno usitniti. Pržite kolutove luka nekoliko minuta, okrećući ih jednom dok ne porumene i postanu hrskavi.

Izvadite ih žlicom s rupama i stavite na pripremljeni tanjur. Pospite ih morskom soli i pojedite odmah dok su još hrskavi i vrući. Poslužite samostalno ili kao prilog. I dobar tek!

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju