jamie oliver otkriva

Najbolji doručak koji možete zamisliti: Gotov je za 10 minuta, a osvojit će vas kako okusom tako i izgledom

30.09.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Slavni kuhar Jamie Oliver poznat je po jednostavnim i ukusnim receptima koje nerijetko otkriva na internetu i televiziji. Sada je otkrio briljantan recept za doručak koji uključuje odlične namirnice poput jogurta i manga, a gotov je u svega nekoliko minuta

Jamie Oliver vraća se na male ekrane sa svojom novom kulinarskom emisijom naziva 'Jamie Oliver: Together' gdje će u nizu nastavaka dijeliti recepte namijenjene uživanju s dragim osobama nakon dugog vremena razdvojenosti zbog pandemije. Tom prilikom omiljeni kuhar otkrio je recept za savršen doručak koji se može pripremiti za manje od 10 minuta.

Doručak koji uključuje super sastojke, poput manga i jogurta, Jamie je nazvao 'malenim posudicama sunca' zbog vrlo efektnog izgleda. Jelo koje sadrži vaniliju i granolu doista je lako za pripremiti, a predstavlja izuzetno zdravu i ukusnu varijantu doručka za čije preskakanje nedostatak vremena doista ne može biti izgovor. Svi sastojci se slažu u malenu staklenku, te je ovakav doručak itekako i praktičan jer ga se može ponijeti i na posao. 'Ove malene posudice sunca čine zdrav doručak ili desert, za uživanje dok ste u pokretu', kaže Jamie.

Posudice napunjene slojevima jogurta i manga savršena su opcija za sve one koji žele imati zdrav početak dana.

Sastojci:

  • Jedan zreli mango
  • Jedna žličica ekstrakta vanilije
  • 180 g običnog jogurta
  • 100 g mljevene granole

Priprema:

Prema Jamiejvim uputama, prvo je potrebno oguliti mango i ukloniti mu košticu, a zatim ga staviti u blender i miksati sve dok se ne dobije glatka smjesa. Alternativno, umjesto miksanja, mango možete nasjeckati na manje komadiće.

U maloj zdjeli pomiješajte jogurt i vaniliju. Uzmite staklenu posudicu i stavite sloj jogurta s vanilijom, a zatim dodajte preko mango i za sam kraj stavite sloj mljevene granole. Sojeve ponavljate sve dok ne potrošite sve sastojke.

Ovaj zdravi 'to go' doručak gotovo je u doista nekoliko minuta, a mango možete zamijeniti i bilo kojim drugim voćem. Isprobajte verziju s jabukom, kruškom ili pak bobičastim voćem.

KORISNI SAVJETI

Da, moguće je: Evo kako prehranom držati kilograme pod kontrolom i pri tome se dobro osjećati

Pogledaj galeriju