TIKTOK HIT

Jednostavnije ne može: Recept za tjesteninu s feta sirom i rajčicama za prste polizati

11.02.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Recept koji je posljednjih dana zaludio korisnike TikToka navodno se još 2019. pojavio u Finskoj, ali praćenje rasprave o tome kako je sve krenulo oduzelo bi vam više vremena nego priprema jela

Najzahtjevniji dio pripreme ukusnog jela, koje je oduševio sve koji su ga isprobali, vjerojatno će biti vađenje feta sira iz ambalaže.

Recept koji se proslavio na TikToku, kaže na svom Instagramu Jules Sebastian, supruga australskog kantautora Guya Sebastiana, toliko je nevjerojatan da je u nekim zemljama teško bilo nabaviti fetu, što je njoj bio znak da ga mora isprobati.

Uspijete li nabaviti fetu i u komadu je izvaditi iz ambalaže, položite je u pekač kojega ste prethodno namazali maslacem ili obložili papirom za pečenje.

Pored feta sira, koji ostaje u komadu, posložite cherry rajčice, nekoliko češnjeva neoguljenog češnjaka pa sve pospite origanom i prelijte maslinovim uljem.

U pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva Celzijevih pecite sve oko pola sata, a za to vrijeme skuhajte špagete. Kad je pečeno, s češnjaka uklonite košuljice i potom sve izgnječite vilicom.

U dobivenu smjesu umiješajte kuhane i ocijeđene špagete i sve začinite omiljenim začinskim biljem prema vlastitom ukusu i želji.