DK DUBRAVA

Zbog Bandićeve odluke, kazalište ostalo bez predstava

24.02.2014 u 11:27

Bionic
Reading

Na Facebook stranicama Dječjeg kazališta Dubrava objavljena je obavijest da se iz tehničkih razloga otkazuju sve izvedbe u drugoj polovini veljače. Razlog je nedavno donesena odluka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojom zabranjuje zapošljavanje u upravnim tijelima Grada Zagreba i ustanovama koje se financiraju iz proračuna Grada Zagreba

Kako doznajemo iz Dječjeg kazališta Dubrava, do prekida regularne izvedbe programa došlo je zbog siječanjskog naputka Milana Bandića i spomenutog uvođenja reda u kazališta i ustanove koje se financiraju iz proračuna Grada Zagreba.

Prema donesenom naputku, sve autorske i ugovore vanjskih ili povremenih suradnika u kazalištima i inim ustanovama koje se financiraju iz proračuna Grada Zagreba može se potpisivati tek uz odobrenje gradonačelnika i rješenja Gradskog kontrolnog ureda.

Od Lea Vukelića iz Dječjeg kazališta Dubrava doznajemo da se protokolarno odluka nije mogla uskladiti s administracijom te da ugovori nisu bili važeći.

Vukelić je dodao i da će to uskoro biti riješeno, da će ugovori dobiti potpise i da će kazalište nastaviti s redovitim izvedbama.