EPK, CIAO, CIAO, CIAO!

Završni koncertni maraton projekta EPK u Rijeci

30.04.2021 u 22:16

Bionic
Reading

Maratonskim nastupom riječkih bendova pod nazivom "EPK, ciao, ciao, ciao!" u petak navečer bez publike, s prijenosom putem društvenih mreža obilježena je završnica projekta Europske prijestolnice kulture

Zbog epidemioloških mjera, publika nije mogla biti na koncertu, ali je mogla pratiti događanje od 19.30 do 23.30 sati putem video streama. Uz nastupe grupa The SIIDS, My Buddy Moose, Borisa Štoka, grupa En Face, Grad, Nena Belana & Fiumens i Leta 3 priređeni su razgovori s brojnim akterima EPK projekta koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi različitih programa tijekom 2020., ali i u pripremnim godinama.

Projekt Europske prijestolnice kulture 2020. godine je Rijeci i irskom Galwayu zbog pandemije covida-19 produljen na razdoblje do 30. travnja 2021.

Koncerti u sklopu "EPK, ciao, ciao, ciao!" održani su u Exportu. U kratkim pauzama između nastupa novinari Dražen Zima i Lena Stojiljković razgovarali su s organizatorima projekta EPK, umjetnicima i predstavnicima dijela partnerskih institucija, podsjećajući na neke od važnijih gledišta EPK projekta i mnoge realizirane programe.

Razgovaralo se o programu volontiranja u kulturi, festivalu Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću, o programima koji su aktivirali građanske inicijative i razbudili život u malim zajednicama susjedstava.

Tema razgovora bili su i murali nastali u Rijeci tijekom godine EPK, program trajnih skulptura i instalacija u okviru Lungomare art, prisjećanje na festival na Porto Etno, izgrađena infrastruktura za kulturu te edukativni programi i sveučilišni studiji proizašli iz projekta EPK.